KDO JE V METEORNI JAŠEK ZLIL ODPADNO KUHINJSKO OLJE: Na potezi so občinski inšpektorji, bodo našli krivca? (FOTO, VIDEO)

Piran

"Ekološka neosveščenost ali malomarnost," se sprašujejo na Okolju Piran. Kot so obvestili na njihovem Facebook profilu, je neznana oseba v meteorni jašek zlila odpadno jedilno olje, ki se je izteklo v morje.

Na Okolju Piran so objavili tudi kratek videoposnetek, s katerega je razvidno, da se olje steka v morje. Zapisali so še, da so dogodek že prijavili občinski inšpekcijski službi, madež pa so očistili z biološkim čistilom.

Razlitje kuhinjskega olja v Piranu

Ekološka neosveščenost ali malomarnost? Neznana oseba je minulo noč zlila v meteorni jašek odpadno jedilno olje, ki se je izteklo v morje. Dogodek smo prijavili občinski inšpekcijski službi in madež očistili z biološkim čistilom.

Objavil/a Okolje Piran dne Sreda, 22. september 2021

Kot so povedali na Okolju Piran, je do onesnaženja prišlo med Akvarijem in plavajočim ribiškim pontonom v Piranu. Razlitje so opazili zaposleni Okolja Piran med opravljanjem svojih rednih delovnih nalog. Mastne madeže so čistili ročno in strojno. Za večjo učinkovitost so uporabili biološko razgradljiva čistilna sredstva v kombinaciji z visokotlačnimi čistilci in drugimi stroji, a ker je prišlo do razlitja na asfaltu in poroznih tlakovcih iz peščenjaka, se je del maščobe vseeno vpil v tla.

"Odvajanje jedilnega olja v meteorni jašek, ki je speljan v morje, je nedopustno in nesprejemljivo. V začetku letošnjega leta smo v občini Piran postavili sedem uličnih posod za odpadno kuhinjsko olje, zato taka dejanja strogo obsojamo. Zavedati se je treba, da ima že vsak manjši izliv v občutljivem morskem ekosistemu, kot je naš, negativen vpliv na morsko živalstvo in rastlinstvo, in da smo ga vsi dolžni varovati pred škodljivimi dejavniki, ki krnijo njegovo kvaliteto," poudarjajo pri Okolju Piran. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  26 .09. 2021 ob  18: 50
Profesionalni komunalni čistilci so še bolj onesnažili ta ubogi Piran.
Poskusite poklicati čistilce od drugod, da vam pokažejo kako se dela.
Piero Panin |  23 .09. 2021 ob  22: 14
Wild west