KDO JE POBRAL NAGRADE ZA NAJBOLJŠA KOPALIŠČA? Eno imamo tudi na Obali

Slovenija

Zmagovalci letošnjega 28. izbora Naj kopališče v kategoriji velikih, srednjih in malih termalnih kopališč so Terme 3000, Terme Vivat in Zdravilišče Radenci. V akciji je tudi letos sodelovalo 84 kopališč iz vse Slovenije, nagrade pa so podelili še v kategoriji naravno, letno in pokrito kopališče.

Glasovanje v okviru izbora poteka na dva načina. Za naj kopališče je mogoče glasovali prek spleta, obiskovalci pa lahko glasovnice oddajo tudi na kopališčih samih. Organizatorji akcije, ki jo pripravlja RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro Slovenija in lokalnimi radijskimi postajami, so sporočili, da je število oddanih glasovnic na kopališčih letos močno naraslo in preseglo število spletnih glasov, ki je upadlo tudi zaradi zahtev uredbe o varovanju osebnih podatkov.

Ocenjevalci so izbirali najboljša, najbolj urejena in za kopanje najbolj prijetna kopališča.

Med velikimi termalnimi kopališči sta Termam 3000 v Moravskih Toplicah sledila kopališče Aqualuna v Termah Olimia in Terme Ptuj. Med srednje velikimi termalnimi kopališči sta Termam Vivat, ki so tako kot Terme 3000 v Moravskih Toplicah, sledila kopališče Bioterme v Mali Nedelji in termalni center Thermana v Laškem. Med malimi termami pa so Zdravilišču Radenci sledile Terme Paradiso iz Dobove ob slovensko-hrvaški meji in Terme Snovik v Tuhinjski dolini pri Kamniku.

V kategoriji naravnih kopališč so tokrat sodelujoči v akciji najbolje ocenili javno plažo ob Velenjskem jezeru, sledila sta Grajsko kopališče na Bledu in plaža Simonov zaliv v Izoli.

V kategoriji letnih kopališč so kopalci tokrat največ glasov namenili celjskemu letnemu kopališču, na drugo mesto se je uvrstilo kopališče Mariborski otok, na tretje pa Gorenjska plaža v Tržiču.

Med pokritimi bazenskimi kopališči pa je obiskovalce najbolj navdušilo ljubljansko Vodno mesto Atlantis, na drugem mestu se je znašel Svet vode v Hotelu Špik v Gozdu Martuljku, na tretje mesto pa se je prebil Vodni park Bohinj v Bohinjski Bistrici.

Deli novico:

@Vladoiu  |  10 .10. 2018 ob  11: 55
V Dubrovniku. hahahaha
Izlan |  10 .10. 2018 ob  11: 34
Simonov zaliv že dolgo ni več takšen, kot je na sliki, na žalost so ga posadili z nosilci za dežnike in to celo leto :-(
katero |  10 .10. 2018 ob  08: 07
pa je najlepše mesto? A ni Koper???
Justino |  10 .10. 2018 ob  07: 39
da nebo pomote se ne norčujem ampak ti ki so to zbirali so slabovidni ?
Vladoiu  |  10 .10. 2018 ob  07: 38
Oprostite, kje pa je plaža na katero se hodijo iz Dubrovnika kopat?!?
Izolana |  10 .10. 2018 ob  07: 34
Narlepša plaža v Izoli je pri SVETILNIKU in ŠANPJERO.