KDO JE MLADA KOPRČANKA, KI JE OSVOJILA ODPRTO PRVENSTVO V PORTOROŽU? Pri 12. letih že med najboljšimi igralkami na Obali (FOTO)

Koper

12-letna Koprčanka Sofija Malić obiskuje 7. razred Osnovne šole Koper, tenis pa trenira že osem let. Svojo kariero je začela v Teniškem klubu Koper, sedaj pa jo nadaljuje pod okriljem Teniškega društva Vanganel. Po neuradnih informacijah je perspektivna tenisačica med tremi najboljšimi igralkami v kategoriji do 12. let na Obali. Letos je blestela na odprtem teniškem prvenstvu v Portorožu, kjer je z odlično igro ubranila lanski naslov državne prvakinje. 

Sofija je pridna učenka, ki dobro usklajuje tako šolske kot obšolske aktivnosti, kljub tragediji, ki jih je doletela pred nekaj leti, ko so izgubili mamo, pove njen oče Davor Malić.

Družina trdno verjame v rek "zdrav duh v zdravem telesu" in tako se že od nekdaj športno udejstvuje v različnih aktivnostih, od pohodništva, fitnesa pa vse do tenisa in odbojke. Ker je Sofijin oče samohranilec, se še kako zaveda pomena podpore, ki jo otroka potrebujeta z njegove strani. Oba sta zelo uspešna tako v šoli kot v obšolskih dejavnostih, Sofija tako že več let trenira tenis, medtem ko se je mlajši brat Maksim posvetil odbojki, katero je profesionalno trenirala tudi pokojna mama.

Sofija ima ljubezen do športa "v krvi". Njena mama je bila profesionalna odbojkašica.

Sofija že od samih začetkov trenira pod vodstvom trenerja Igorja Godniča, skupaj s katerim je iz Kopra odšla v Teniško društvo Vanganel, v klubu pa sedaj trenira tudi pod okriljem Sare Palčič in Jureta Hrovata. Mlada tenisačica je registrirana tudi v Teniški zvezi Slovenije, kot izjemno perpektivna igralka pa se med obalnimi igralkami po neuradnih informacijah sedaj nahaja med 2. in 3. mestom, pove Sofijin oče.

Lani prva na državnem prvenstvu v kategoriji do 12. let, letos osvojila odprto prvenstvo v Portorožu

Mlada športnica je svoj prvi turnir osvojila lani, ko je zmagala na državnem prvenstvu v starostni skupini deklic do 12 let. Letos se je perspektivna tenisačica uvrstila v glavni turnir državnega prvenstva in četrtfinale dvojic, ki se je odvijalo v Portorožu. Nato je na odprtem prvenstvu B kategorije letos ponovno blestela na igrišču in si priigrala prvo mesto. Trenutno se Koprčanka na lestvici igralcev v kategoriji do 12 let nahaja na 24. mestu.

Sofija se je preizkusila tudi na odrskih deskah, na koncu pa je prevladala ljubezen do športa. 

Tenis pa ni edina strast mlade Sofije. V želji, da bi postala igralka, se je pridružila tudi šolskemu gledališkemu krožku, kjer se je prav tako izvrstno odrezala in pokazala svoje talente še na kulturnem, ne samo športnem področju. Sicer pa je Sofija velika oboževalka čarovnika Harryja Potterja, čigar filmi in knjige ji predstavljajo "pobeg v pravljični svet", še dodaja oče. Kot vsaka najstnica pa ima tudi ona rada glasbo. Trenutno je njena najljubša izvajalka ameriška pevka Billie Eilish.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija