KDO JE MED NAJBOLJ PRILJUBLJENIMI POLITIKI? Pahor z najslabšo oceno do sedaj, s prvega mesta ga je izrinila ta poslanka

Slovenija

Delo vlade podpira 29,4 odstotka vprašanih, nasprotuje ji 62 odstotkov, kaže anketa, ki jo je za POP TV opravila agencija Mediana. Največ vprašanih bi volilo SDS, ki v primerjavi s septembrom beleži največji dvig podpore. Na vrh najbolj priljubljenih politikov se je vrnila evropska poslanka NSi Ljudmila Novak.

Borut Pahor 

Med strankami največjo podporo (18,6-odstotno) še vedno beleži SDS, ki se ji je podpora v primerjavi s septembrom zvišala za 3,6 odstotne točke. Na drugem mestu je prav tako še vedno SD z 11,5 odstotka, kar je 1,9 odstotne točke več kot prejšnji mesec. Sledi Levica z devetimi odstotki in LMŠ s 5,6-odstotno podporo. NSi (pet odstotkov) je na petem mestu prehitela SAB (štiri odstotke).

Izven parlamenta bi pristale SNS (2,4 odstotka), Zeleni Slovenije (1,8 odstotka), Piratska stranka (1,6 odstotka), SLS (1,3 odstotka), SMC (1,2 odstotka) in DeSUS (0,9 odstotka) in Dobra država (0,6 odstotka).

Za več kot pet odstotnih točk se je v primerjavi s septembrom zmanjšal odstotek tistih, ki ne vedo, katero stranko bi volili (20,9 odstotka). Nobene od obstoječih strank ne bi volilo osem odstotkov vprašanih, 3,6 odstotka vprašanih bi volilo katero drugo stranko.

Na vrh lestvice najbolj priljubljenih politikov se je po podatkih raziskave ponovno vrnila evropska poslanka iz vrst NSi Ljudmila Novak. S prvega mesta je izrinila predsednika republike Boruta Pahorja, ki je z najslabšo oceno doslej tokrat pristal na petem mestu. Na drugem mestu je predsednik državnega zbora Igor Zorčič, na tretjem zdravstveni minister Janez Poklukar, za njim pa zunanji minister Anže Logar.

Ljudmila Novak

V deseterici so še infrastrukturni minister Jernej Vrtovec, predsednica SD Tanja Fajon, obrambni minister Matej Tonin, evropska poslanka iz vrst SDS Romana Tomc in poslanec SD Matjaž Han. Predsednik vlade je ostal na 16. mestu, zadnje mesto je tokrat pripadlo predsedniku DeSUS Ljubu Jasniču.

V oktobrski javnomnenjski raziskavi Mediane je sodelovalo 712 anketirancev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  25 .10. 2021 ob  21: 16
barbika je očitno vsem doku... !
Istriano |  25 .10. 2021 ob  10: 47
Ljudmila ena od najmanj koristnih političark v zgodovini Slovenije na prvem mestu?
Lili |  25 .10. 2021 ob  10: 23
Vsi skupaj so en škifo