KDO JE JANIS JOPLIN S SEMEDELSKE PROMENADE? To je razlog, da je spontano zapela sredi Kopra (FOTO, VIDEO)

Koper

V preteklem tednu se je po Obali veliko govorilo o skrivnostnem dekletu, ki je na martinovo iznenada vzela mikrofon in na koprski promenadi zapela z Josipom Martinovićem. Posnetek njunega igranja se je bliskovito razširil po spletu, o njenem izrednem pevskem talentu pa smo poročali tudi na Regionalu. Z Anjo Novak, Janis Joplin s Semedelske promenade, smo naredili krajši intervju.

Tistega popoldneva je bil mikrofon v rokah ne več tako zelo skrivnostne 24-letne Anje Novak, ki prihaja iz Radeč. Je velika ljubiteljica živali, predvsem psov in mačk, ukvarja pa se tudi z Reiki terapijo. V Koper jo je pripeljal študij, na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem obiskuje smer Zgodnje učenje.

"Pot življenja me je od Maribora, kjer so bila najboljša študentska leta, pripeljala na Obalo, kjer ponovno uživam v študentskem življenju, pogledu na valove in preprostosti ljudi," nam je pojasnila.

"Tistega dne, ko sem hodila po promenadi in slišala dušo starih rock komadov, sem si rekla, 'zakaj pa ne' in pristopila," opisuje trenutni navdih, ki jo je spodbudil, da je pristopila k Josipu Martinoviću in z njim zapela.

Kot pravi, ji pesem Me and my Bobby McGee že od nekdaj greje srce, "zato sem hvaležna, da smo to energijo občutili skupaj".

Anja sicer poje odkar pomni. Kot pravi, je za svoj glas in stas hvaležna svoji družini. "Glasbena zvrst, ki mi je najbolj pri srcu? Ali ni očitno," doda z nasmehom. "Poslušam vse zvrsti in uživam v glasbi, takšni, kakršna je. Se pa z njo ukvarjam že od malih nog: od violončela v osnovni šoli, kasneje pa tudi malo kitare, klavirja in bobnov. Vse to pa je vedno spremljalo petje." 

"Res moram poudariti, da sem hvaležna za ta moment in za pozitivo, ki se je zgodila na promenadi in menim, da si ju zasluži čisto vsak. Tako da, vedno gledati naprej, si upati in poslušati cimro, ko ti reče 'be afraid and do it anyway' (naj te bo strah, a vseeno stori to)," je zaključila.

Spomnimo se, kako je zapela 11. novembra na Semedelski promenadi

ali pozna kdo to mimoidočo dekle, ki je zapela z Josipom Martinovićem komad Janis Joplin - Me and Bobby McGee ? martinovo 11. 11. 2021

Objavil/a Milan Kavrecic dne Petek, 12. november 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  23 .11. 2021 ob  18: 51
Ni samo glas je tudi tehnika,kot dobro vino se samo hvali,samo spit ga je treba dosti
Jazbetz |  22 .11. 2021 ob  23: 13
18
Čeprav nisem fen od JJ-ke, moram rečt da je bila ta scena kr fletna.