KDO JE DIVJAK, KI PONOČI TERORIZIRA OLMO IN SEMEDELO? Koprski policisti prosijo za vašo pomoč, dovolj je že anonimen namig

Kronika

V zadnjem času se vse več prebivalcev Semedele in Olma pritožuje nad nočnim divjanjem po tamkajšnjih cestah in krožiščih. V večini primerov gre najverjetneje za enega in istega neznanega voznika, ki se redno podaja na divje nočne vožnje na omenjeni relaciji, skrajno moteče cviljenje gum pa se razleza po celotni okolici.

Vse fotografije so simbolične.

Veliko bralcev, domačinov, nas je opozorilo na omenjeni problem, v zvezi s tem smo zasledili tudi več objav na socialnih omrežjih. Na Facebook strani V Semedeli so 13. septembra denimo zapisali: "Ali se res ne da ustaviti brezobzirnega nočnega voznika, ki REDNO vozi nekje v spodnji Semedeli (krožišče?) tako, da mu GUME CVILIJO. Nocoj je, npr., svoj giro izvedel v PETIH različicah. Slišati ga je vse do vrha hriba. Ne le neokusno, predvsem nevarno za druge udeležence v prometu."

Poleg tega so problem tudi divje nočne vožnje skuteristov, ki prav tako kalijo nočni mir na relaciji Semedela–Olmo. Na Policijsko upravo (PU) Koper smo se zato obrnili z vprašanji, ali so seznanjeni s to problematiko in kako bodo ukrepali, da se zadevo omeji oziroma prepreči.

Policisti: "Prijavo lahko oddate anonimno, v pomoč nam bo vsak podatek"

Odgovorili so nam, da v zadnjem obdobju takšne konkretne prijave niso prejeli, kljub temu pa so seznanjeni predvsem s problemom divjanja s skuterji. "Okrepili smo nadzor na območjih, kjer vemo, da se to dogaja bolj pogosto," so dodali. "Vsekakor pa prosimo vse lokalne prebivalce, da ob kršitvah takoj pokličejo 113. Veseli bomo tudi vseh ostalih konkretnih informacij, ki nam jih lahko prav tako posredujejo na 113, na policijsko postajo ali celo anonimno na 080 1200."

Da bi rešili perečo problematiko nočnega divjanja po olmskih in semedelskih cestah, na PU Koper poudarjajo, da jim bo v veliko pomoč že majhen namig ali podatek (npr. barva vozila, približna starost, število oseb ipd.), ki jim ga lahko posredujete anonimno na prej omenjeno telefonsko številko 080 1200.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  23 .09. 2020 ob  21: 17
Policija je postala sramota. Prosijo občane za pomoč za ujet divjaka z avtom. Stojte na cesti in gledajte kdo bo pridivjal mimo, pa bo. A bom jaz stal in dežural, ali bo to policija ki je plačana za to? Pa ne pozabite dojavit na radio capris kje bo radar. Svašta majka rodi. NAŠA POLICIJA malo morgen.
Posta |  22 .09. 2020 ob  22: 53
22
Koper je postal nevarno mesto. Prejšnji teden se mi je 2x zgodilo, da je po pločnikuood zadaj pridivjal skute in me skoraj podrl in to po Vojkovem nabrežju in po pločniku na Ferrarski.
V večernih urah po 21. je nekomu v sprostitev divjanje z Bemvejem med barko in Petrolom. Policije in redarjev od nikoder. Skuterji mirno vozijo med pešci po pločnikih, čez prehod z a pešce.... Če se pa nekdo ustavi za 5 minut na pločniku, tega ogolobijo, ker to je najlažje, tistega ki povzroča nevarnost in divja, tega je malo teže dobit.
Monteverdi |  22 .09. 2020 ob  21: 20
14
Kaj pa stara in nova šmarska cesta? To je že dirkališče, "box" pa je večkrat v "Betoli na giru" .....
asmas1965 |  22 .09. 2020 ob  19: 35
34
mene je včeraj sredi belega dne prehitel HRUMEČ BEL HYUNDAI COPU KP REG in to čez dve polni črti po klancu navzdol med Šarjami in Koprom IN TO V OVINKU. Danes sem namestil kamero v avto ravno zaradi takih idiotov in posnetek bo šel v javnost pa če se Pirc Musarca na vamp prevrne
td |  22 .09. 2020 ob  17: 34
33
Vedno bolj sem razočaran s policijo, nikoli nikjer jih ne vidiš. Včasih so imeli redne preventivne obhode peš, včasih na kolesih, .... O redarjih pa sploh ne bi izgubljal besed.
mente |  22 .09. 2020 ob  15: 14
-6
Ni ura da se dajo kamere po cesti? policija ker prosi za pomoc? halo? na mesto da so na mej med Italj in Slovenjo zakaj ne grejo po cesti?