KDO GRE Z GOLOBOM NA VOLITVE: Sam bo kandidiral v dveh okrajih v Ljubljani, kaj pa na Primorskem?

Slovenija

Izvršni odbor Gibanja Svoboda je danes potrdil kandidatno listo za aprilske državnozborske volitve, o njej sedaj odloča še svet stranke. Predsednik stranke Robert Golob je predstavil nekatere kandidate, med njimi so nekdanji rektor ljubljanske univerze Igor Papič, nekdanji predsednik uprave Luke Koper Dimitrij Zadel in nekdanji boksar Dejan Zavec.

Kot je v izjavi za medije pred sejo sveta stranke v Ljubljani pojasnil Golob, se bo potrjevanje liste na svetu stranke najverjetneje zaključilo v četrtek, celotno listo pa bodo predstavili na sobotni predvolilni konvenciji.

Je pa Golob že danes navedel nekaj imen, ki se bodo potegovala za poslansko funkcijo. Sam bo kandidiral v dveh ljubljanski volilnih okrajih, v enem izmed okrajev v Ljubljani bo nastopila tudi podpredsednica Urška Klakočar Zupančič.

V Ljubljani se bodo za poslansko funkcijo potegovali nekdanji rektor Univerze v Ljubljani Papič, nekdanja poslanka Mirjam Bon Klanjšček, zgodovinar Martin Premk, novinarka Mojca Šetinc Pašek in nekdanji predsednik uprave Luke Koper Dimitrij Zadel.

Nekdanja poslanka SMC, zdaj nepovezana poslanka Janja Sluga bo kandidirala v Celju, Jurij Lep pa v Rušah, je še navedel Golob. Najverjetneje na Ptuju pa se bo za poslanski mandat potegoval nekdanji boksar Zavec. Tudi ostali kandidati so po Golobovih besedah dovolj znani v lokalnem okolju, hkrati pa "po svoje tudi nepopisani listi, kar se tiče politične kariere".

Golob je še pojasnil, da je odločitev, da bo kandidiral v dveh ljubljanskih okrajih, sprejel sam. Pojasnil je, da imajo v Novi Gorici, od koder prihaja, zelo močnega kandidata, nekdanjega župana Mateja Arčona. "S tega vidika smo se odločili, da tam, kjer imamo močne kandidate, jih uporabimo z enim samim namenom: da naberemo čim več volilnih glasov za levo sredino. To je naš glavni namen in temu smo podredili vse," je dejal.

Pri sestavljanju kandidatne liste in razporeditve po volilnih okrajih se po Golobovih besedah niso usklajevali s strankami koalicije KUL. Golob bo namreč v Ljubljani kandidiral v istem volilnem okraju kot koordinator Levice Luka Mesec.

Svet Gibanja Svoboda bo danes potrdili tudi program stranke. Pri tem si bodo po Golobovih besedah "dovolili narediti posebnost". Tako bodo imeli program z ukrepi, ki jih bo treba začeti izvajati takoj, drugi pa bo dolgoročen in bo odgovarjal na vprašanja, kakšno državo si želimo v letu 2030. "Ne pomaga, če sanjamo o tem, kaj bi želeli čez deset let, če ne znamo definirati prvega koraka. Razmere v svetu so spremenljive in naš program bo to odražal, ne samo danes, ampak bo program dokument, ki bo ves čas v usklajevanju," je še dejal Golob.

Tudi o programskih usmeritvah se stranka ni usklajevala s strankami KUL, a Golob verjame, da bo sedaj, ko bodo javno predstavili program, lahko stekla tudi debata na projektni osnovi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Jazbetz |  17 .03. 2022 ob  19: 27
Ta regional je samo še eno propagando trobilo ljudi iz Svetovnega Ekonomskega Foruma, ki so proti naravi in proti življenu. Sramota.