KDO BO PRVI IN KDO ŠTIRINAJSTI? Takšen je vrstni red izvajalcev, ki bodo nastopili na letošnjih Melodijah morja in sonca (FOTO)

Piran

Danes je v Avditoriju Portorož potekala novinarska konferenca, na kateri so predstavili letošnjo že 39. izvedbo festivala Melodije morja in sonca, izvajalce in izžrebali vrstni red štirinajstih nastopajočih. Dogajanje smo spremljali v živo iz Avditorija Portorož.

Na novinarski konferenci so bili prisotni (od leve proti desni): iz komisije za izbor skladb Slavko Ivančić (predsednik) in dolgoletna sodelavka pri tem projektu Lada Tancer, piranski župan Đenio Zadković, odgovorna urednica TV Koper Mojca Petrič Bužan in direktorica Avditorija Portorož Dragica Petrovič.

Direktorica Avditorija Portorož Dragica Petrovič se je na novinarski konfreneci vsem sodelujočim zahvalila za dosedanje delo. Umetniški vodja prireditve Slavko Ivančič je dejal, da lahko "s ponosom povemo, da je festival Melodije morja in sonca izjemno priljubljena glasbena prireditev. To dokazujejo gledanost oddaje (v neposrednem televizijskem prenosu) na TV Slovenija, obiskovalci v živo v polnem Amfiteatru, glasbeniki in glasbeni ustvarjalci, ki se prijavljajo na razpis za udeležbo." Ob tem se je pošalil, da "plujemo hitro proti stotici". Prijav je bilo namreč letos več kot lani, kar 88.

Direktorica Avditorija Portorož Dragica Petrovič

Da je ta prireditev pomembna tudi v širšem smislu, kot turistična prireditev za piransko občino, je izpostavil župan Đenio Zadković. Zbranim glasbenikom in glasbenim ustvarjalcem je izrekel dobrodošlico ter jim zaželel, da bi se pri njih vedno dobro počutili. Zahvalil se je tudi organizatorjem za dolgoletno delo in trud, da je festival prišel do 39. edicije.

Mojca Petrič Bužan, odgovorna urednica regionalnega televizijskega programa Koper, je obljubila, da bodo letos še bolj združili moči nacionalna RTV Slovenija in regionalni  RTV center Koper, da bo televizijski prenos prireditve še bolj "barvit, sončen, primorski". Da je ustvarjalna energija na višku, se trudi tudi Tomi Purich, vodja festivalskega benda, ki vsakega nastopajočega na odru spremlja v živo. "Prav kmalu bodo tu tople julijske noči …in z njimi naš in vaš festival Melodije morja in sonca," pa so besede Lade Tancer iz Občine Piran.

Piranski župan Genio Zadković in odgovorna urednica TV Koper Mojca Petrič Bužan 

14 izvajalcev, ki bodo nastopili na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca (MMS), je danes v Avditoriju Portorož izžrebalo svoje zaporedne številke. Letošnje žrebanje je potekalo tako, da so izvajalci z mize izbrali barčico in nato odkrili, katera številka se skriva pod njo.

Festival bo letos otvorila pevka in tekstopiska Rina K, ki je izvlekla barčico s številko ena. Za njo bo na oder stopil Samuel Lucas. Sledila bosta Tomaž Hostnik pod številko 3 in pevec Bro, ki bo zapel kot četrti. Pod zaporedno številko 5 bo zapela a cappella skupina BassLess. Glasbenica Nada Barle je izžrebala številko 6, Kvatropirci pa so se razveselili sedmice, na žreb katere so tudi upali.

Nastopajoči na 39. festivalu MMS

Zasedba 2B, v kateri nastopata brata Primož in Gašper Mihelič, se bo na odru predstavila kot osma. Glasbenica poljskih korenin Mila bo gledalce in poslušalce skušala prepričati pod zaporedno številko 9, Andraž Gartner – Canegatto pa bo nastopil deseti. V imenu Tinkare Kovač, katere prva zmaga na MMS sega v leto 1997, je žreb opravila Klavdija – in izvlekla barčico s številko 11. Dare Kaurič bo dvanajsti, za Orterja, ki je na MMS slavil že leta 2016, pa bo tudi tokrat srečna številka trinajstica. Dekleti iz Trsta, ki se predstavljata pod imenom Swing Deal, bosta na odru Avditorija zapeli kot zadnji, štirinajsti.

Prireditev, ki jo bo neposredno prenašala TV Slovenija, bo v soboto, 6. julija 2019, v Amfiteatru Avditorija Portorož s pričetkom ob 20.45. Skupaj bomo slišali 14 skladb, letošnja novost pa sta dve rezervni skladbi. Nastopajoče bo v živo spremljal primorski bend, ki bo s trdim delom pričel takoj, obljubljajo organizatorji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija