KDO BO NOVI VODILNI? Za mesto direktorja NPU se poteguje pet kandidatov

Slovenija

Ljubljana, 8. decembra - Na razpis za direktorja nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) je prispelo pet prijav. Po neuradnih informacijah časnika Dnevnik so se prijavili trije predstavniki policije, med njimi aktualni direktor, namestnik predsednika komisije za preprečevanje korupcije in odpuščeni šef operative pri Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji.

Na ministrstvu za javno upravo so za Dnevnik potrdili, da je na razpis prispelo pet prijav. A imen na ministrstvu ne razkrivajo. Po neuradnih podatkih časnika pa so se na razpis prijavili aktualni direktor NPU Darko Majhenič, vodja sektorja za gospodarsko kriminaliteto na generalni policijski upravi Dušan Florjančič, višji kriminalistični inšpektor preiskovalec NPU Mitja Gregorc, namestnik predsednika komisije za preprečevanje korupcije Igor Lamberger in nekdanji analitik in krajši čas vodja operative pri Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova) Aleš Hohnjec.

Imenovanje direktorja NPU bo ena izmed prvih nalog bodočega generalnega direktorja policije, ki ga bo v kratkem imenovala vlada. Mandat direktorja NPU traja pet let, generalni direktor policije pa ga imenuje po tem, ko komisija uradniškega sveta preveri kandidate. Sedanjemu direktorju Majheniču se bo mandat iztekel s koncem letošnjega leta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija