Kdo bo nadziral Mišiča?

V ponedeljek bo na sporedu izredna skupščina Luke Koper, na kateri se obeta menjava nadzornikov predstavnikov kapitala. Sklicana je bla na zahtevo SOD-a, ker je NS na čelo družbe imenoval Gašparja Gašapraja Mišiča. Ta bo, kot kaže, vsaj še nekaj časa svoj stolček obdržal.

Veliko je bilo govora o tem, da bodo novi nadzorniki, takoj po tem, ko se bo organ konstituiral, odstavili Mišiča z mesta predsednika uprave Luke Koper. Kot kaže, se to ne bo zgodilo, vsaj ne takoj. Mišič naj bi tako dobil priložnost, da se izkaže za krmilom pristaniške družbe. To si je sicer zagotovil že s sestankom pri predsedniku uprave SOD-a Tomažu Kuntariču, ki je dejal, da Mišič zna biti zelo prepričljiv. 

Žurnal24.si poroča, da naj bi sicer skupščina prek statutarnih sprememb omejila pooblastila predsedniku uprave, kar pomeni, da naj bi imel Mišič po novem omejene pristojnosti. 

Kdo ga bo nadziral?

Zaenkrat še ni povsem jasno, kdo naj bi zasedel nadzorniški stolček, vendar naj bi najresnejši kandidati bili Rado Antolovič (nesojeni predsednik uprave Luke Koper, ki je bil za to mesto v igri letos pozimi), Alenka Žnidaršič Kranjc (direktorica družbe Prva osebna zavarovalnica) in Elen Twrdy (dekanja Fakultete za pomorstvo in promet).

protestnik |  05 .10. 2013 ob  17: 23
Kaj, ce bi ga jaz nadziral, ali bi mi kaj placali ali bi ga moral prostovoljno nadzirati?!?!? Ali celo pricakujete, da bom jaz placal denar, da ga lahko nadziram?
Pika |  05 .10. 2013 ob  16: 48
Khmmmmmm imel bo po novem omejene pristojnosti. Zanimivo !!! Katere pa?