KDO BO GRADIL NAD DOLINSKO? Posel za 122 socialnih stanovanj se začne jeseni

Koper

Gradnja dveh od treh stolpičev s skupno 122 javnimi najemnimi stanovanji na lokaciji Nad Dolinsko v Kopru se bo začela predvidoma jeseni. Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper in Stanovanjski sklad RS sta objavila javno naročilo za izbiro izvajalca za gradnjo bloka dva in bloka tri, rok za oddajo ponudb se izteče v sredo, 28. julija.

Prvi stolpič oz. blok tri s 75 stanovanji bosta skupaj gradila Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper in Stanovanjski sklad RS, medtem ko bo drugega, blok dve, s 47 stanovanji gradil republiški sklad sam. Če bo šlo vse po načrtih, bi se lahko prvi stanovalci vselili v začetku leta 2023, so sporočili z Mestne občine Koper, ki je naložbo podprla s tem, da je skladu zagotovila komunalno opremljeno zemljišče in ga oprostila plačila komunalnega prispevka.

V začetku prihodnjega leta bo republiški sklad objavil še razpis za izbiro izvajalca za gradnjo tretjega stolpiča, t. i. bloka ena, v katerem bodo uredili dodatnih 43 stanovanj. Bloka ena in dva s skupno 90 stanovanji s stroškovno najemnino bosta namenjena mladim družinam in mladim. Pod vsakim od stolpičev je predvidena tudi gradnja parkirne etaže, ob bloku ena pa je v načrtih še ureditev manjšega zunanjega parkirišča, so še zapisali na občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija