KDO BO GRADIL DRUGI TIR? V igri za glavna dela ostajajo trije ponudniki

Koper

Družba 2TDK je sposobnost za sodelovanje v drugi fazi razpisa za glavna dela na drugem tiru za odsek Črni Kal-Koper priznala avstrijskemu Strabagu s podjetjema Ed Züblin in Gülermak Agirom, Kolektorju CPG v sodelovanju z Yapi Merkezijem in Özaltinom ter turškemu Cengizu. Vsi ti so decembra zeleno luč dobili tudi za odsek Divača-Črni Kal.

Odločitev, ki jo je ob seznanitvi nadzornega sveta sprejela uprava projektnega podjetja, bo, če ne bo pritožb, pravnomočna v osmih delovnih dneh. A pritožbe so v postopku oddaje glavnih del pri infrastrukturnem projektu, ocenjenem na nekaj več kot milijardo evrov, pričakovane.

Na decembrsko odločitev 2TDK o priznanju sposobnosti gradbincev za gradnjo odseka Divača-Črni Kal so bili tako vloženi štirje zahtevki za revizijo. Zahtevke so vložila gradbena podjetja, ki jim sposobnost za nadaljnje sodelovanje na razpisu ni bila priznana, in sicer Ginex International, YDA in Unitek, IC Ictas ter Gorenjska gradbena družba.

Kot so še sporočili iz 2TDK, so nadzorniki soglasno potrdili podaljšanje roka za oddajo finančnih ponudb, in sicer s 1. februarja na 22. februar.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  20 .01. 2021 ob  09: 05
Zmagati bi moral Grafist in potem vzame Kitajce za podizvajalce, ki zgradijo za pol cene.