KDAJ OBLEČI IZZIVALNA OBLAČILA IN KDAJ NE? Lahko vas stane kariere ali napredovanja v službi

Trendi

V mini krilu boste hitreje napredovale, vendar ga nikar ne oblecite, ko se odpravljate na razgovor za službo, pravijo avtorji najnovejše raziskave. Bo pa ženska, ki nosi izzivalna oblačila in majice z globokim dekoltejem, hitreje napredovala.

Kaj ženska obleče, ima očitno velik vpliv na njeno kariero. Najnovejša študija je pokazala, da ima ženske z globokim dekoltejem večje možnosti za napredovanje v službi. Ravno nasprotno pa velja za dekleta na fakulteti: če so oblečene izzivalno, veljajo za lene in nekompetentne, za razliko od tistih, ki nosijo uniforme oziroma bolj enostavna, 'profesionalna' oblačila. Študija med drugim opozarja na še vedno prisotno neenakopravnost med spoloma, dodajajo njeni avtorji.

Kot piše portal 24sata, so avtorji prosili 24 deklet, naj na podelitev diplom oblečejo seksi oblačila, vendar še vedno v poslovnem stilu. Njihove fotografije so pokazali 500 ljudem, med katerimi so bile njihove kolegice, profesorji in drugi odrasli. Prosili so jih, naj ocenijo, katero dekle je kompetentno, katero je primerno oblečeno in kako dobro so se odrezala s svojim znanjem na fakulteti.

Sodelujoči so menili, da imajo dekleta v dolgih plaščih, hlačah in jaknah verjetno boljše ocene kot tista v mini krilih in majicah z globokim izrezom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija