KDAJ BO PONOVNO ŠPRICALA KOPRSKA OSREDNJA FONTANA? Trenutno potekajo dela tik pred otvoritvijo (FOTO)

Koper

Če ste se v teh dneh peljali skozi koprsko turbo krožišče, ste verjetno opazili, da na osrednji mestni fontani potekajo dela. Sodelavci Marjetice Koper v sklopu rednih vzdrževalnih del namreč že nekaj dni barvajo fontano, ki bo po načrtih ponovno začela delovati ob občinskem prazniku 15. maja.

Dela na fontani potekajo že od srede in se bodo najverjetneje zaključila danes. Pri barvanju jim gre na roko toplo vreme, ki je ugodno za sušenje barve, zapora prometa pa ni potrebna. "Fontano redno vzdržujemo in skrbimo zanjo. V sklopu rednega vzdrževanja smo jo oskrbeli in obnovili, kolikor se je dalo. Barvamo jo z bazensko barvo, ki je zelo kvalitetna in zdrži dlje časa, zato vsakoletno barvanje ni potrebno," nam je zaupal tiskovni predstavnik Marjetice Koper Dimitrije Šamšal.  

Fontano, ki so jo zaprli jeseni pred pozebo, bodo kmalu torej spet zagnali, a so pred otvoritvijo poskrbeli za posodobitev njene preobleke. Otvoritev fontane je predvidena 15. maja, ko Mestna občina Koper praznuje svoj občinski praznik v spomin na Marežganski upor leta 1921.

DALEČ STRAN, NA POČITNICE: Daleč stran, kjer se začne življenje

Minevajo dnevi, tedni, meseci, ... Zimske plašče smo medtem zamenjali za kratke rokave, že en mesec se sprehajamo v natikačih. Na vrtu je iz sadik zrasla ogromna solata. Edini znani obraz zadnjega meseca je sosedov. Edina znana roka pa je cev hišnega sesalca. Želimo si skočiti v vodo in ležernih poletnih dni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tine |  10 .05. 2020 ob  11: 53
Prosim regional naj ne briše komentarjev, ki pišejo resnico. Žalostno in sramotno je, da ima javno podjetje tiskovnega predstavnika, ki ne obvlada komuniciranja ter pisanja in izražanja v slovenskem jeziku. Kritika je dobronamerna in namenjena v razmislek vodstvu podjetja in občine, ki zaposluje kadre na delovnih mestih, za katera ne izpolnjujejo pogojev. Ker gre za javno podjetje in za njegovega tiskovnega predstavnika je povsem legitimen komentar občana, plačnika položnic, da pove dimitrije Šamšalu, da je žal funkcionalno nepismen v slovenskem jeziku.
kokodek |  08 .05. 2020 ob  14: 47
fontana je ena izmed prvih neumnih in potratnih stvari, ki jih je naredil popo. 450.000 eur je stalo to skropucalo !!!! zdaj farbajo, nas farbajo...
Istriano |  08 .05. 2020 ob  13: 15
Kaj ni večino časa pokvarjena in nedelujoča?