KDAJ BO KOPRSKI POKRAJINSKI MUZEJ DOBIL NOVEGA DIREKTORJA? Na razpis se je prijavilo šest kandidatov

Koper

Koprska občina je 6. maja objavila razpis za novega direktorja Pokrajinskega muzeja Koper. Rok za oddajo prijav je bil petek, 20. maj, zato smo preverili, koliko prijav so prejeli in kdaj gre pričakovati nastop novega vodstva.

V razpisu je bilo zapisano, da bo direktor za mandatno obdobje petih let funkcijo nastopil najkasneje 29. septembra. Spomnimo, konec marca je vodenje predčasno in brez konkretnih pojasnil končal Luka Juri, ki je zavod vodil od leta 2012. Muzej trenutno kot vršilka dolžnosti vodi Tina Novak Pucer.

Kot so nas obvestili na Mestni občini Koper, je na razpis za novega direktorja prispelo šest prijav, ni pa še jasno, koliko prijavljenih dejansko ustreza razpisanim pogojem. "Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je imenoval komisijo, ki bo prispele prijave obravnavala z vidika izpolnjevanja zahtevanih pogojev. Komisija bo pripravila seznam kandidatk oz. kandidatov, ki izpolnjujejo pogoje za imenovanje na razpisano delovno mesto in ga posredovala županu," so pojasnili.

Na vprašanje, kdaj bodo s kandidati opravili razgovore in kdo bo razgovore vodil, so dejali, da bodo nadaljnji koraki izpeljave postopka imenovanja direktorja izvedeni v skladu s področno zakonodajo in veljavnimi predpisi.

Direktorja sicer nato imenuje župan na podlagi javnega razpisa po predhodnem mnenju sveta zavoda.

Na koprski občini še navajajo, da želijo postopek imenovanja novega direktorja zaključiti v najkrajšem možnem roku, predvidevajo pa, da bo postopek zaključen do konca meseca junija.

BONUS VIDEO: Na Dan mladosti smo v Kopru "ujeli" Titove pionirje

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija