KAZNI ZA TISTE, KI ZAPUSTIJO SVOJO ŽIVAL: Do 7 let zapora in odvzem prometnega dovoljenja

Svet

Naši sosedi uvajajo spremembo prometnega zakonika, po kateri grozi tistim, ki zapustijo na ulici oziroma cesti pse ali mačke, do sedem let zapora in odvzem prometnega dovoljenja, če žival povzroči nesrečo s smrtnimi žrtvami ali poškodbami.

Predlog sprememb prometnega zakonika, ki ga mora potrditi še italijanski parlament, razširja kazni, predvidene za kazniva dejanja umora v cestnem prometu ter hude telesne poškodbe, tudi zoper tiste, ki z zapustitvijo živali na cesti ali v njeni bližini ogrožajo druge udeležence v prometu.

Tako bodo tisti, ki zapustijo svoje živali, kaznovani z do sedem let zapora in odvzemom prometnega dovoljenja. Kazni se zaostrujejo tudi, če zapuščena žival ne povzroči nesreče.

Spremembo cestnega zakona je na predlog Lige že odobril parlamentarni odbor za promet, za njegov sprejem si močno prizadeva tudi podpredsednik vlade in minister Matteo Salvini, ki je označil zapustitev živali za "dejanje absolutnega barbarstva".

++ TOLLERANZA ZERO CONTRO CHI ABBANDONA GLI ANIMALI IN STRADA ++ Lo avevamo promesso, lo abbiamo fatto. Oggi in...

Posted by Elena Maccanti on Wednesday, 10 January 2024

"Ničelna toleranca do tistih, ki zapuščajo živali na cesti," je zapisala poslanka Elena Maccanti, vodja skupine v komisiji za promet, ki je zapustitev živali označila za "neciviliziran pojav, ki je zlasti poleti dosegel nesprejemljive številke" ter izrazila upanje, da bodo imeli ti ukrepi odvračilni učinek "na barbarske, nevarne in kriminalne prakse".  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija