KATJA PEGAN OSTAJA GONILNA SILA KOPRSKEGA GLEDALIŠČA: "To je moje delo, ki ga znam in rada opravljam"

Koper

Javni zavod Gledališče Koper bo še naslednjih pet let vodila dosedanja direktorica Katja Pegan. To odločitev je na podlagi predhodnega mnenja sveta zavoda s sklepom o imenovanju potrdil tudi koprski župan Aleš Bržan. Peganova je nov mandat nastopila danes, so sporočili z Mestne občine Koper. 

Na javni razpis za direktorja Javnega zavoda Gledališča Koper – Azienda Pubblica Teatro Capodistria so se pravočasno prijavili štirje kandidati, poleg Peganove še Anja Bajda, sicer vodja Kulturnega doma Cerknica, igralka, režiserka in gledališka pedagoginja Maja Gal Štromar ter gledališki in lutkovni režiser Miha Golob. Med njimi je vse formalne in strokovne pogoje razpisa izpolnjevala le Katja Pegan, ki jo je na podlagi mnenja sveta zavoda na mesto direktorice Gledališča Koper s sklepom imenoval župan Mestne občine Koper.

Katja Pegan, po izobrazbi diplomirana gledališka in radijska režiserka, je nov petletni mandat v Gledališču Koper nastopila z današnjim dnem, 1. decembra.

Katja Pegan

Kot je Peganova povedala za naš portal, je podaljšanje mandata pričakovala, saj "človek vedno upa na najboljše". Za kandidaturo pa se je, kot pravi, odločila, ker je to njeno delo, ki ga zna in rada opravlja in ker so si to želeli njeni kolegi.

V času vodenja gledališča je najbolj ponosna na "kolektiv izredno delovnih in ustvarjalnih ljudi, ki se ne ustrašijo izzivov in so zavezani svojemu poslanstvu in ideji kolektiva. Vse nagrade, ki smo jih v preteklem času prejeli odražajo prav tega duha, znanje in talent".

Kakšni pa so njeni novi cilji za gledališče? "Mestno gledališče ima naloge, ki mu jih narekuje prostor, v katerem deluje. Mi se zavedamo naših nalog, v največji meri pa nalog, ki jih imamo do našega najmlajšega občinstva in večkulturnosti našega vsakdana. Ozavestiti pomen gledališča in zgodb, ki jih to pripoveduje med mladim občinstvom, je naša naloga," nam je še povedala Peganova. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Zvitalisica |  02 .12. 2021 ob  12: 23
Ne rabimo gledalisca, kjer se del prebivalstva tretira kot stekle pse ali kot tiste z rumeno zvezdo!
Ko bo norije konec bo ta vecna direktorica rekla, da je samo izpolnjevala ukaze. Morebiti jo tudi nekdo, ki je bil prikrajsan za kulturrno vsebino, ne bo kazensko ovadil, kako bo sama s seboj to uredila je pa drugacna, bolj zaguljena stvar!