KATIČEVA ŽE TAKOJ DOBILA 'RDEČ KARTON': Od Goloba sedaj zahteva pojasnila

Slovenija

Potem ko je premier Robert Golob zavrnil njena predloga za imenovanje državnih sekretark, se bo ministrica za pravosodje Andreja Katič po današnji seji vlade po napovedih sestala s predsednikom vlade. Katič, ki opozarja, da veliko kandidatov za omenjeno mesto ni, se nadeja, da bo danes dobila dodatna pojasnila Goloba za njegovo odločitev.

Katič je namreč za državni sekretarki na ministrstvu za pravosodje izbrala dolgoletno uslužbenko v državni upravi Aleksandro Spasojević in nadzornico svetnico v službi za nadzor na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) Andrejo Kokalj, a ob tem dobila rdečo luč premierja Goloba.

Ta je namreč ministrici v ponedeljek sporočil, da nobena od kandidatk ne uživa njegove podpore in da naj mu predlaga drugi imeni. Katič je sicer dejala, da premierjeve odločitve ne vidi kot zaušnico, pač pa kot povsem legitimno odločitev predsednika vlade "glede na stanje na ministrstvu za pravosodje".

Kljub temu pa želi Katič, ki sicer Golobovo ravnanje razume "kot posebno skrb, da imajo na ministrstvu najboljšo ekipo", slišati premierjeve razloge za takšno odločitev.

Kot je namreč izpostavila, omenjeni kandidatki nista prihajali iz strankarskih vrst, sta predvsem "tehnokratki", veliko kandidatov oziroma kandidatk pa za to mesto žal ni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  14 .03. 2024 ob  10: 03
Lepo bi bilo,će bi poslala goloba v Pm .