KARANTENA ZA SLOVENCE IZ TUJINE V POSTOJNI: Nastanili jih bodo v hotelu Epic

Slovenija

Skupino 40 Slovencev, ki bodo s posebnim letom nocoj iz Madrida prispeli v Slovenijo, bodo namestili v hotelu Epic v Postojni. Kot je pojasnil postojnski župan Igor Marentič, je lastnik hotela Janez Skubic že pred časom ponudil hotel in država je ponudbo sprejela. Z Brnika jih bodo v Postojno prepeljali še nocoj.

Kot so izpostavili na regijskem štabu Civilne zaščite (CZ) za Notranjsko, so bili slovenski državljani v karanteni že pred odhodom iz Španije, v Postojni pa bodo v dvotedenski karanteni. "Vsi so bili že nekajkrat testirani in nihče med njimi ni okužen z novim virusom. Zato smo prepričani, da z njihovim sprejemom ne ogrožamo nikogar, samo pomagamo rojakom, da se bodo čim prej zdravi vrnili domov, kjer bodo s svojimi družinami, tako kot vsi ostali čakali, da premagamo svetovno pandemijo covida-19," so v CZ zapisali v objavi na Facebooku.

Pred hotelom bodo goste pričakali predstavniki civilne zaščite in rdečega križa, gostje bodo v hotelu bivali v sobah. V karanteni jim bo ves čas na voljo zdravstvena oskrba, če bi jo potrebovali. Ves čas karantene hotela ne bodo smeli zapuščati ali se gibati po okolici, so poudarili v CZ za Notranjsko.

Tudi Postojna v pomoč Slovencem ob povratku iz tujine Predvidoma danes naj bi z letalom iz Španije v...

Objavil/a Regijski štab Civilne zaščite za Notranjsko dne Sobota, 28. marec 2020

Postojnčane in prebivalci celotne regije sta poveljnik CZ Sandi Curk in Marentič tudi pozvala, naj pokažejo "velikost človeškega duha", ko se nudi pomoč tistim, ki jo potrebujejo. "Danes to pomoč potrebujejo naši rojaki, ki se vračajo iz Španije, jutri jo bomo lahko vsi mi. Zato je prav, da tudi v teh težkih razmerah pomagamo po svojih najboljših močeh in da izkažemo svojo solidarnost z vsemi, ki so pomoči potrebni," sta zapisala v pozivu.

Zagotovila sta, da bosta regijski štab in občina storila vse v njuni moči, da bo vrnitev te skupine Slovencev "čim manj stresna in čim bolj varna, tako zanje same kot tudi za okolje, v katerega prihajajo".

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  29 .03. 2020 ob  07: 40
joe jaxson - Verjetno ne, ker "grandioznega" Epica zaradi izletov na Kitajsko in drugih "velikopoteznih" zadev ni več.
joe jaxson |  29 .03. 2020 ob  01: 46
mogoče "zrihtala" vatovčeva, bivša žena epic progarja ?!