KAR SMO NAPOVEDOVALI, SE JE ZGODILO: Intesa Sanpaolo se iz Kopra seli v Ljubljano

Koper

Kot smo že poročali, se zaposlenim v koprski Intesi Sanpaolo obetajo veliko spremembe. Vsaj 80 se jih bo v službo kmalu vozilo v Ljubljano. Banka se je namreč odločila, da svoje poslovne in vodstvene zmogljivosti preusmeri v ustanovitev novega poslovnega sedeža v prestolnici. Po naših neuradnih informacijah naj bi se selitev zgodila s 1. januarjem 2019. 

Po poročanju Primorskih novic, je koprska Intesa Sanpaolo začela z izvajanjem načrta preobrazbe, ki je del njihovega poslovnega načrta 2018-2021. Vodstvo je sporočilo, da namerava banka v naslednjih treh letih investirati sedem milijonov evrov, načrtuje namreč postati vodilna na ravni celotne države v ponudbi najsodobnejših digitalnih bančnih rešitev v smeri preprostega bančnega poslovanja.

Banka že desetletja beleži prevladujoč tržni delež na trgu Obalno-kraške regije, ki presega 70 odstotkov. Ravno trenutni poslovni rezultati banke na eni strani ter razcvet slovenskega gospodarstva na drugi pa potrjujejo, da je nastopil čas za korak, ki bo banki omogočil nadaljnjo rast, je prepričan predsednik uprave Jozef Kausich.

Jozef Kausich

"Vse spremembe so nujne, da izboljšamo svojo prisotnost na nacionalni ravni in oblikujemo nov storitveni in operativni model, ki bo povečal zadovoljstvo strank na še višji nivo. Kot uprava banke trdno verjamemo, da lahko napovedane spremembe privedejo do prvih vidnih rezultatov že v roku enega leta," Kausichove besede navaja časnik.

V Ljubljano bodo sprva preselili približno 80 ljudi, ki bodo v novih poslovnih prostorih sestavljali okrepljen poslovni tim. Preostali zaposleni na sedežu v Kopru, skupaj s tistimi znotraj poslovne mreže v Obalno-kraški regiji, pa bodo še naprej obvladovali domači trg kot največja bančna institucija in delodajalec v regiji, navajajo v banki.

Poleg tega bodo začeli s prenovo številnih poslovalnic v regiji, istočasno pa bodo z namenom pridobivanja novih komitentov in utrjevanja položaja na nacionalni ravni vpeljali novo zasnovo poslovalnic v drugih slovenskih mestih, še piše časnik.

Deli novico:

kp |  14 .06. 2018 ob  14: 21
Resnica zelo boli: vodilni podjetij, ki so prvi prodali banko koper, so zaradi svoje lakomnosti in nepokončne drže do politike v ljubljani naredili usodno in prvo nepopravljivo napako. Ostalo je storila tržna ekonomija, posledice pa plačujemo in jih še bolj bodo naši potomci, saj komentatorji pravilno ugotavljajo najslabše posledice takega premika: zmanjšanje zaposlitvenih možnosti, zmanjšanje prispevkov v občinsko blagajno in predvsem neperspektivnost obale in vedno večja marginalizacija le-te do centra gospodarske in politične moči LJ :(
@@@@Koprčan  |  14 .06. 2018 ob  12: 50
Samo opisal sem sistem. Če pa si ti v gostilni ti zavidam.
@@@koprčan |  14 .06. 2018 ob  12: 22
kaj ima to gostilniško bentenje nad barabinskimi bankirji s tem, da se ena banka seli iz mesta?
@@Koprčan |  14 .06. 2018 ob  11: 37
Alora naj zaprejo vse banke in gre vse na internet. A sevefa bi bil problem...kam bi pol šli šoldi od obresti in nadomestil,če nebi mogli več gledat marmorja in ostalih dragocenosti. Ja seveda "ima se, može se". Lahko je z provizijami komitentov to delat. Ampak se mi zdi da gre tu kot za uni pregovor ki govori kako je s tujimi deli telesa lahko po koprivah mlatit.
Bigboss |  14 .06. 2018 ob  10: 55
bla bla bla bla

pač stvari se spreminjajo, ce famiglia di Koper prodala svojo Banko italijanom, lahko italijani delajo kar hočejo, samo da je zakonito..
..al vi ko prodate avto se vedno gledate kako nov lastnik skrbi za njega..
ostali pa so itak smo zaposleni in opravljajo delo za plačilo, drugače naj investirajo svoj dnar pa bojo lahko odločali, malo.

@Banca familiare di Koper |  14 .06. 2018 ob  10: 20
no, ti bi vsekakor zase ali za svoje krepostno zavrnil-a tako možnost, če bi jo imel-a. Take rabimo. :-) Ampak tako pač je, Slovenci smo narod vrtičkarjev. In edini, ki v peklu ne rabimo čuvaja. Čim nekdo pripleza do vrha, ga lastni potegnejo dol. Drugače pa bo, blažena kratkovidnost, vsako zmanjšanje zaposlenih v občini vplivalo na VSE, ker dobi občina kar nekaj prispevkov v svojo blagajno na račun zaposlenih.
@ Koprčan |  14 .06. 2018 ob  09: 52
posluješ preko elektronske banke? Ali stojiš pred okencem in se razburjaš?
@Banca familiare di Koper |  14 .06. 2018 ob  09: 27
bo pač ratala banca familiare di Lubiana. Če imaš kakšno žlahto v Ljubljani, ti morda celo rata se tam zaposliti.
delavka |  14 .06. 2018 ob  09: 16
Komentar Banca familiare. Kar se tiče zaposlitve sorodnikov torej otrok delavcev, vam zagotovo povem, da naši otroci zelo težko pridejo oz so prišli v banko kot zaposleni. Vsi zunaji veste veliko več .
Banca familiare di Koper |  14 .06. 2018 ob  09: 06
Ben, mogoče se bo kdo od zaposlenih zbudil v 21. stoletje. V tej banki je 3/4 sorodnikov, starši so zaposlili svoje otroke in tako udobno spali leta in desetletja. Zdaj bo pa prepih. Žal tudi ta tiste pridne in sposobne, ki bodo morali v Ljubljano, marsikdo tudi po nove priložnosti drugam.
@brank mai |  14 .06. 2018 ob  08: 48
kaj si ti kak žabar? Morda si to na skrito želiš biti? Kaj ima veze, kaj ti rabiš? Tudi jaz te banke ne rabim, je dovolj drugih. Rabi pa naše okolje delovna mesta, ne samo v gostinstvu in prekladanju ladij, tudi v drugih panogah. Bančništvo je povsod po svetu dobro plačano in ne vem, zakaj bi pozdravljali odhod ponudnika dobro plačanih delovnih mest iz regije.
Koprcan |  14 .06. 2018 ob  08: 36
Žalostno je,da se mi položnice bolj splača plačevat drugje kot na banki, kjer imam TRR in razpolagajo z mojim denarjem. Žalostno je, da kjer ni bankomata Banke Koper, morem plačevat provizijo za dvig MOJEGA denarja. Oprostite. Banka Intesa Sanpaolo Bank,ne Banka Koper. "Ja veš,to je domača banka in jim zaupamo bolj kot kakim tujim, ki imajo poslovalnico v Kopru." Bravo...pustimo se izkoriščat.
1