KAR DVAKRAT SO JIH ZASAČILI NA 'ROPARSKEM POHODU': Kazenska ovadba zoper Žalčana in dva Koprčana

Kronika

V torek dopoldan sta sežanska policista opravljala kontrolo prometa v Sežani. Ob tem sta opravila identifikacijski postopek z dvema moškima iz Kopra in Žalca ter ugotovila, da kršita vladni odlok o prepovedi druženja, saj nista v sorodu in ne živita v skupnem gospodinjstvu. Med postopkom so pri enem od njiju našli predmete, za katere ni znal pojasniti izvora.

Natančneje, šlo je za jedilni pribor, bluetooth slušalke, USB- ključek z vžigalnikom in podobne predmete, piše v poročilu Policijske uprave (PU) Koper. Predmete so mu zasegli, kasneje pa ugotovili, da so bili istega dne ukradeni v eni od trgovin. Predmeti so bili vrnjeni, moškima pa sledi kazenska ovadba.

Policista sta nadaljevala z delom in malo kasneje med vožnjo opazila ista moška v vozilu koprskih registrskih številk. Vozilo sta ustavila in ugotovila identiteto še drugega Koprčana. Med postopkom sta policista v vozilu opazila različne nove artikle, za katere je voznik povedal, da sta jih tja dala Koprčan in Žalčan. Predmeti – šlo je za brivski aparat Remington, kreme in podobno – so bili zaseženi, ponovno pa je bilo ugotovljeno, da so bili isti dan ukradeni v eni od trgovin.

Po prejeti pisni prijavi obeh podjetij sledi kazenska ovadba, napisan bo tudi predlog zdravstvenemu inšpektoratu zoper vse tri kršitelje, so sporočili s PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija