KAOS NA CESTAH PROTI HRVAŠKI: Toliko boste čakali na primorskih mejnih prehodih

Slovenija

Poletna sobota je ponovno prinesla tudi gnečo na slovenskih cestah. Promet je močno povečan na večini mejnih prehodov s Hrvaško, vozniki pri izstopu iz Slovenije ponekod čakajo več kot dve uri. Na podravski avtocesti pred prehodom Gruškovje je nastala šestmetrska kolona, poroča spletna stran prometnoinformacijskega centra.

Na avstrijski strani Karavank proti Sloveniji je nastala petkilometrska kolona, predor pa občasno zapirajo.

Zastoji nastajajo tudi na cestah, ki vodijo k mejnim prehodom Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Vinica in Metlika proti Hrvaški. Na koncu hitre ceste Koper–Izola proti Portorožu je zastoj dolg en kilometer, poroča prometno-informacijski center. 

Na prehodih Dragonja, Gruškovje, Petrina in Vinica vozniki osebnih vozil za izstop iz Slovenije čakajo več kot dve uri, na Jelšanah, Starodu in Dobovcu med eno in dvema urama, na Sečovljah in Sočergi pa eno uro.

Na mejnih prehodi Sečovlje, Jelšane in Dragonja je čakalna doba tudi pri vstopu v državo, in sicer med uro in dvema urama.

Na prometnoinformacijskem centru potnikom priporočajo, da pred prečkanjem meje pripravijo vse dokumente. Prav tako svetujejo, da vozniki pred odhodom na dopust preverijo svoje vozilo, se na pot odpravijo spočiti in si privoščijo več postankov. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
solinar |  24 .07. 2021 ob  12: 49
Zaradi mene lahko čakajo tudi 14 ur. Dol naj tudi ostanejo.