KAOS NA CESTAH, NAJHUJE NA PRIMORSKI AVTOCESTI: Del popolnoma zaprt, nastajajo zastoji

Slovenija

Kot so napovedovali meteorologi, je zjutraj začelo snežiti po vsej državi, na cestah že prihaja do zdrsov tovornih vozil in manjših prometnih nesreč. Najhuje je na primorski avtocesti med Postojno in Kozino ter tudi na okoliških cestah.

Zastoji sicer nastajajo tudi na med Ljubljano in Vrhniko proti Kopru ter med Postojno in Razdrtim v obe smeri. Del ceste pa je pri razcepu Razdrto popolnoma zaprt v vse smeri. Pred Senožečami je bila kolona vozil proti Ljubljani že pred zaprtjem dolga sedem kilometrov in pol.

Tovorna vozila se morajo na primorski avtocesti izločati iz prometa pred Vrhniko proti Kopru ter iz smeri Fernetičev in Kozine proti Ljubljani. Nekateri med njimi pa so z avtoceste zavili na državne ceste, kjer ravno tako povzročajo probleme, je povedal vodja vzdrževanja na CPK Andraž Vidmar. Tako so zaradi zdrsov tovornih vozil težave predvsem na cestah med Kozino in Starodom, na območju Postojne in med Divačo in Razdrtim.

Primorska avtocesta in vipavska hitra cesta pri razcepu Nanos zaprti zaradi zdrsa tovornih vozil

Primorska avtocesta in vipavska hitra cesta sta v razcepu Nanos zaprti v vse smeri zaradi zdrsa tovornih vozil. Na avtocesti Koper - Ljubljana v smeri Ljubljane je na priključku Senožeče v razcepu Nanos zdrsnilo tovorno vozilo, drugo tovorno vozilo pa je zdrsnilo na priključku Vipava v razcepu Nanos na cesti Nova Gorica - Razdrto v smeri Razdrtega. Na primorski avtocesti zaradi zdrsa v snežnih razmerah nastajajo zastoji na območju Senožeč in Razdrtega v obe smeri ter med Postojno in Razdrtim v obe smeri. Na vipavski hitri cesti pa nastajajo zastoji med Vipavo proti Razdrtem.

Vidmar je povedal še, da so imeli v pripravljenosti vse terenske ekipe za posipanje in pluženje cest, ki so lahko posredovale takoj ob prvih snežinkah. Trenutno je na terenu 15 plužnih skupin.

Na Vipavskem promet ovira tudi močna burja. Zato je na vipavski hitri cesti promet prepovedan za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami. Najmočnejši sunek burje je bil izmerjen na območju Podnanosa 90 kilometrov na uro.

Na spletni strani Družbe za avtoceste RS (Dars) zato voznike pozivajo, da je v takih vremenskih razmerah obvezna uporaba zimske opreme.

[OBILNO SNEŽENJE ❄️????] Na več odsekih avtoceste A1 Ljubljana - Koper je zaradi obilnega sneženja močno oviran promet....

Objavil/a Policijska uprava Koper / Police Directorate Koper dne Torek, 06. april 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  06 .04. 2021 ob  20: 09
ma ne me je... ! ma kaj sneg je spet presenetil DARS ? ne morem verjet, a imajo tako visoko profesionalno, odgovorno in strokovno vodstvo, BULL SHITT