KANADA VENDARLE IZROČILA RACMANA: Sinoči so ga pripeljali v koprski zapor

Kronika

Slovenska policija je v sredo pozno popoldne od kanadskih varnostnih organov prevzela slovenskega državljana, iskanega z mednarodno tiralico, so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU). Po neuradnih podatkih gre za poslovneža Sergeja Racmana.

Zvečer so ga odpeljali na Zavod za prestajanje kazni zapora Koper in ga izročili pravosodnim policistom. Prevzem in izročitev v koprske zapore sta potekala brez posebnosti, so še pojasnili na GPU.

Iz Kanade so ga tamkajšnji varnostni organi deportirali v skladu z njihovo priseljensko zakonodajo, so dodali.

POGOVOR Z DIABETOLOGINJO JANO KOMEL IZ ZD KOPER: "Vitamin D dokazano zmanjša pojavnost akutnih okužb dihal"

Smo sredi drugega vala koronavirusa, njegove posledice bomo čutili še dolgo. Ali držijo trditve, da lahko okužbo preprečimo tako, da okrepimo svoj imunski sistem? Nas ta res ščiti pred koronavirusom? Ker je koronavirus (SARS CoV2) zelo nalezljiv virus, se z njim lahko okužimo kljub dobremu imunskemu sistemu.

Racmana so slovenski pravosodni organi iskali z mednarodno tiralico zaradi sodelovanja v kriminalni združbi, ki je izvrševala kazniva dejanja zlorabe prostitucije.

Konec avgusta so ga v kanadski Ottawi prijeli v postopku, povezanem s prometom. Ni bil iskan ciljno po tiralici, ampak so skozi prometni postopek ugotovili, da je iskan.

Racman je prvoobtoženi v zadevi Marina, v zvezi s katero je Specializirano državno tožilstvo zaradi zlorabe prostitucije spisalo 400 strani dolgo obtožnico zoper 18 ljudi. Ti naj bi bili povezani v zgodbi kluba Marina na Ajševici na Goriškem. Osumljeni so več kaznivih dejanj, tudi pranja denarja in ponarejanja listin.

Zoper Racmana je sodišče odredilo pripor, a se tja ni zglasil, policija pa je razpisala mednarodno tiralico.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  05 .11. 2020 ob  14: 06
kangler se je že angažiral za rešitevjQuery1123009956728667209869_1604581515690!!!