KAMERA UJELA SRČNO DEJANJE: Moški brez oklevanja skočil v vodo, odprl aligatorjeva usta in rešil psička

Svet

Video prikazuje moškega s Floride, ki nemudoma skoči v vodo, ko vidi, da je aligator zagrabil njegovega kužka.

"Aligator je skočil kot iz topa," je dejal Richard Wilbanks. Wilbanks je nemudoma skočil v vodo in se boril z aligatorjem, da bi rešil življenje svojega psička Gunnerja. "Za nas so kužki kot otroci," je dejal Wilbanks. Wilbanks je odpiral usta aligatorja, dokler ta ni izpustil njegovega psa. Gunner je kljub temu, da je bil v primežu aligatorjeve čeljusti potegnjen pod vodo, čil in zdrav.

"Gunner je kot posledico aligatorjevega napada imel le eno rano, ki ni bila huda. Moje roke so bile prežvečene," je dejal Wilbanks. "Toda Gunnerju sem rešil življenje."

Grozljivo srečanje je bilo zabeleženo zaradi partnerstva med Floridsko zvezo za prosto živeče živali in fundacijo fStop. "Video je bil vznemirjajoč," je dejala Meredith Budd, direktorica regionalne politike pri floridski fundaciji za divje živali.

Kamere, postavljene kot del kampanje, imenovane Skupna raba pokrajine, običajno zajemajo videoposnetke živali, kot so jeleni ali rdečerjavi risi. Njihov cilj je pomagati ljudem ceniti in razumeti prosto živeče živali in okolje, v katerem živijo. Upajo, da bo to pomagalo zmanjšati konflikte, ki se lahko zgodijo med ljudmi in naravo.

"To nam daje nov občutek hvaležnosti. Zavedati se moramo, da gre za divje živali," je dejala Louise Wilbanks. "Živali niso tu za našo korist. Imamo veliko srečo, da delimo prostor z njimi." Gunner se zdaj nekoliko obotavlja približevati vodi, vendar Richard Wilbanks temu pravi učna izkušnja. Gunnerja zdaj drži stran od vode in vedno je na povodcu. "Pazite, uživajte, vendar se ne približujte preveč," je dejala Louise Wilbanks.

Wilbankovi so se odločili, da ne bodo poklicali Komisije za pogovore o ribah in divjih živalih na Floridi, ker pravi, da je to aligatorjev dom in delal je samo to, kar aligator navadno počne, da preživi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija