KAM NA KRESOVANJE IN ZA PRAZNIKE? Pestro prvomajsko vzdušje v slovenski Istri

Koper

Prvomajski prazniki bodo glasbeno in kulinarično obarvani, majsko dogajanje pa bodo popestrili tudi raznoliki festivali in sejmi s kulturno in gastronomsko ponudbo. Praznični dogajanje pa se bo začelo danes zvečer ob kresovih. V Kopru se bodo ob 19.00 zbrali v Taverni, od koder se bodo z baklami sprehodili do kresišča na Markovcu, ob Osnovni šoli Antona Ukmarja Koper. Sledila bosta prižig kresa ob spremljavi godbe na pihala iz Marezig in nastop glasbene skupine Duo dober dan.

Danes bo v Ankaranu v Valdoltri že tradicionalno v večernih urah potekalo Kresovanje. Na praznični dan, 1. maja, pa nas bo prebudila Prvomajska budnica, nastop ob dnevu praznika vseh delavcev. Izolo bo tega dne od 6.30 dalje že tradicionalno prebujal Pihalni orkester Izola. Istega dne bo glasba zapolnila tudi koprsko Stolnico, kjer bo ob 19.30 prvomajski koncert za nove orgle Sancti Nazarii. V Marezigah pa 1. maja pripravljajo še Primorsko roštiljado na razgledu ob vinski fontani. 

Prireditev Pomlad v Portorožu bo ponudila še zadnje štiri koncerte na portoroški ploščadi, med 30. aprilom in 3. majem bodo tam nastopili Primorski fantje, Samuel Lucas & Groove Station, Teddy Bears in Karamela

Za prvi maj na Socerb

V slovensko Istro se po dolgih letih vrača prvomajsko praznovanje na Socerbu. Praznovanje mednarodnega praznika dela na Socerbu s pestrim kulturnim, glasbenim in zabavnim programom, je bilo od nekdaj tradicionalna in izredno dobro obiskana prireditev, ki je žal pred leti nekoliko zamrla. Letos se je Mestna občina Koper odločila, da prireditev znova obudi in tako ljudem omogoči obeležitev mednarodnega praznika dela na prostem, na eni najlepših razglednih točk v občini.

Prireditev na Socerbu občina pripravlja v sodelovanju s krajevno skupnostjo Črni Kal in z organizatorjem prireditve, Gostilno Švab. Program, ki bo prilagojen različnim generacijam, bo potekal od 10. ure dalje. Popestrili ga bodo Gledališka skupina Dekani, Folklorna skupina Val Piran, otroška animacija Maša in medved, harmonikarji in vaške stojnice. Za dodatno zabavo bodo poskrbeli DJ Merenge in skupina Gedore. Obiskovalcem bodo na voljo tudi jedi z žara in druga gostinska ponudba, prav tako bo ustrezno poskrbljeno tudi za parkirišča obiskovalcev.

Majska kulinarična ponudba

Ljubitelji gina bodo prišli na svoj račun 3. in 4. maja, ko v park hotela Kempinski Palace Portorož prihaja Gin Weekend. 4. maja bo zanimivo tudi v Kopru, kjer bodo znova gostili Podeželje v mestu. 11. maj bo zaznamoval 5. Paninfest, festival koprskega sendviča, 18. maj tradicionalna prireditev Koper na dlani in Pristaniški dan, 25. maj pa pa dogodek Od vinarja do oljkarja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  30 .04. 2019 ob  19: 51
Nekega dne bo hodila inspekcija merit okolju skodljive emisije in gledat ce so samo biolosko razgradljivi elementi