KALVARIJA HOTELOV METROPOL SE NADALJUJE: Zaprta garažna hiša in kaotično stanje? (VIDEO)

Piran

Pred meseci smo na Regionalu že poročali o neurejenosti hotelov Metropol v Portorožu. Strma pot proti prepadu se je začela po tem, ko je hotele kupilo hrvaško podjetje. Da gre samo še za bledo senco stare slave, dokazuje tudi dejstvo, da je zdaj zaprta tudi tamkajšnja garažna hiša, ki je sicer omogočala 400 parkirnih mest.

Spomnimo, leta 2014 je štiri portoroške hotele Metropol kupilo hrvaško podjetje Cavcat. Po množičnem odpuščanju zaposlenih so se nato odločili plažo predati v upravljanje Okolja Piran. Veliko presenečenje pa je bila tudi odločitev, da hoteli med poletno sezono 2020 ostanejo zaprti. Podobno naj bi sledilo tudi v letu 2021, a so junija hotel kljub vsemu odprli.

Tedaj smo prejeli tudi informacije, da naj bi se tik pred odprtjem soočali s pojavom mišje mrzlice.

Zaprta tudi garažna hiša

Po vsem kaosu okoli hotelov Metropol pa je zdaj z rampo onemogočen še vstop v garažno hišo. Zaprtje 400 parkirišč so v preteklih vikendih že občutili obiskovalci in turisti, ki niso vedeli, kam s svojimi vozili. 

Po naših informacijah naj bi upravniku garažne hiše pogodba pretekla pred približno pol leta, zaradi nezainteresiranosti glavnega lastnika – hrvaškega podjetja Cavcat – da bi imenovalo novega upravnika, pa parkirna hiša, kot kaže, ostaja zaprta.

Vstop je dovoljen le garažnim lastnikom.

Obveščeni smo bili tudi, da naj bi lastniki v garažni hiši želeli odklopiti elektriko. Te domneve smo sicer želeli preveriti pri lastnikih, a do tega trenutka z njihove strani nismo prejeli odgovorov. Med drugim smo jih vprašali tudi, zakaj je garažna hiša zaprta in od kdaj, ali je garažna hiša požarno varna in kdo jo varuje. Ker smo prejeli informacijo, da je tudi okolica garažne hiše neurejena, smo lastnike prosili za komentar, a kot že rečeno, brez odgovora.

V garažni hiši potekajo sumljivi posli? 

Izvedeli smo še, da naj bi se v zaprto garažno hišo v središču Portoroža naselila dva brezdomca oziroma narkomana, ta isti prostor pa naj bi postal tudi lokacija za izmenjavo prepovedanih drog.

Za več informacij o tem smo se obrnili na Policijsko upravo (PU) Koper, kjer so nam pojasnili, da jim "konkretne zadeve niso poznane, bodo pa policisti navedeno lokacijo preverili".

Ujeti v dvigalu

Kot smo bili obveščeni, naj bi prišlo tudi do kaosa z dvigali. V enem izmed preteklih vikendov naj bi v dvigalu več ur ostalo ujetih več tujih gostov. Dvigala naj ne bi bila pregledana in vzdrževana.

Po naših informacijah naj bi v tem primeru posredovala tudi policija, a so na PU Koper odgovorili, da o pokvarjenem dvigalu na Policijski postaji Piran niso bili obveščeni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tine |  27 .01. 2022 ob  17: 01
K propadu hotela, slabim plačam delavcev in odpovedim je veliko prispeval tudi sindikat zsss, predvsem njegova Irena Valenti, grobarka podjetij.
kokodek |  27 .01. 2022 ob  16: 23
enako se bo zgodilo z drugimi hoteli, ko jih bodo šenkali madžarom
 |  27 .01. 2022 ob  12: 08
ZAKAJ PA KALVARIJA?
SEJ TISTI KI SO TO PRODALI bratom hrvatom so toćno vedeli, kaj bodo s tem novi lastniki storili..
se pravi dokrajčili in vse popeljali v brezno...a ne mi rečt dej..da bodo sebi konkurenco delali in to v njim ljubi respubliki sloveniji
ma daieeeee
znebili so se konkurence vsaj za nekaj let
upropastili uništili kar je še bilo in zdejle je le pogorišće
hvala rukovodstvu da so prodali takim STRATEŠKIM KUPCEM JA JA MHMMM
Andrej_pepi |  27 .01. 2022 ob  11: 42
OBALNA SRAMOTA! Vodstvo in personal poden od podna! plača pod minimalno, nad osebjem izvajajo mobing! povem lahko iz prve roke, da tako katastrofalnega hotela ni nikjer v slo!! Garaža je samo pika na i na propadajoč, umazan hotel ki zavaja goste. Nehajmo si zapirati oči, ob vhu sezone bodo spet nategovali po 200€ (IN VEČ!) na noč in se smejali naivnežem!
Opazovalec |  27 .01. 2022 ob  08: 44
Vemo dobro kaj je Stanišič dobil v zameno za Metropol. Mesto predsednika turistične zveze Hrvaške. Lepo je poskrbel za sebe in Metropolske delavce.
solinar |  26 .01. 2022 ob  19: 50
16
Hotel METROPOL nekdaj predsedniški hotel sedaj beda Slovenije.
Franček Kosovel se obrača v grobu.
Obala1 |  26 .01. 2022 ob  16: 54
17
Ta del je bil v režiji Mateja Narata ter Andreja Laznika ( kjer so se hoteli prodali debelo pod ceno ) ..:seveda kupce je pripeljal Kristijan Staničić