KAKŠNE BODO POSLEDICE MARCA? Takrat se bodo začeli uveljavljati preklici soglasij zdravnikov za nadurno delo

Slovenija

Na ministrstvu za zdravje bosta po neuradnih informacijah dopoldne potekala sestanka z vodstvi zdravstvenih zavodov. Predstavniki ministrstva se bodo najprej sestali z vodstvi ustanov sekundarne in terciarne ravni zdravstva, nato pa še primarne ravni. Govorili bodo o poteku dela ob začetku veljave preklicev soglasij zdravnikov za nadurno delo.

Marca se bodo namreč začeli uveljavljati vloženi preklici soglasij zdravnikov za nadurno delo, kar bo po nekaterih opozorilih vodilo v okrnjeno delo na nekaterih oddelkih zdravstvenih ustanov po državi. Na ministrstvu za zdravje so sicer za STA v sredo napovedali, da bodo do danes zbrali zadnje ažurne podatke o številu preklicev soglasij.

Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides stavka od 15. januarja. Zahtevajo ureditev plačnega sistema zdravnikov v posebnem zdravstvenem stebru, določitev karierne poti zdravnika in odpravo plačnih nesorazmerij, vključno z dvigi plač starejšim zdravnikom.

Po več pogajalskih sejah z vladno stranjo, ki sodeč po izjavah predstavnikov obeh strani niso prinesla napredka, je glavni stavkovni odbor Fidesa na seji 30. januarja soglasno sprejel sklep, da vodstvom zdravstvenih zavodov predajo preklice soglasij za nadurno delo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
siviovcar |  22 .02. 2024 ob  09: 31
-1
Čas je bil da začnejo delat tri izmene !!!! Pol nadure niti ne rabi delat.