KAKŠEN VIKEND ZA POLICISTI: Kaos na plažah, nasilje, spori, pretepi, glasna glasba

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 188 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 824 klicev. Obravnavali so 23 prometnih nesreč, pri katerih se je ena oseba huje, devet pa lažje telesno poškodovalo. S področja kriminalitete so obravnavali 19 tatvin, štiri vlome, dve poškodovanji tuje stvari in štiri kazniva dejanja nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 30 primerih (9-krat v zasebnih prostorih in 21-krat na javnem kraju).

V petek ob 9. uri so koprski policisti 20-letnemu domačinu zasegli predelan skuter Piaggio Zip 25. Zoper njega sledi obdolžilni predlog.

Kršenje javnega reda in miru

V gostinskem lokalu v Luciji so v petek ob 22.08 zaradi glasne glasbe posredovali piranski policisti. Zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru so kršitelju na kraju izdali plačilni nalog, sledi pa tudi hitri postopek z odločbo zoper odgovorno osebo gostinskega lokala.

V petek ob 22.33 so policisti posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v Izoli. Z razgovorom so ugotovili, da je javni red in mir kršil 41-letni domačin, kateremu so policisti izdali plačilni nalog.

V soboto ob 00.20 so piranski policisti posredovali zaradi glasne glasbe v gostinskem lokalu v Luciji. Kršitelju so na kraju izdali plačilni nalog, zoper odgovorno osebo gostinskega lokala pa sledi hitri postopek z odločbo.

V soboto ob 13.21 so v ankaranskem kampu Adria posredovali koprski policisti. Na kraju so ugotovili, da je tam vpil in se hotel pretepati 37-letnik iz Radovljice. Ker s kršitvijo javnega reda in miru ni prenehal niti po prihodu policistov so ga pridržali in mu izdali plačilni nalog.

Na koprski plaži je v soboto ob 15.14 prišlo do spora med tremi osebami. Dve osebi (oba državljana Ukrajine) s kršitvijo javnega reda in miru nista prenehala niti po prihodu policistov na kraj, zato so jima policisti odredili pridržanje in jima izdali vsakemu svoj plačilni nalog.

V soboto ob 17.32 sta se pred gostinskim lokalom v Kopru stepla dva moška. Policisti so jima po ugotovljenih okoliščinah izdali plačilna naloga.

V nedeljo ob 00.18 so sežanski policisti posredovali zaradi prepira med zakoncema. Kršitelju, 54-letnemu moškemu, so policisti izdali plačilni nalog.

V nedeljo ob 4.48 so piranski policisti zaradi glasne glasbe posredovali na portoroški plaži. 27-letnemu Ljubljančanu so zaradi motenja nočnega miru in počitka izdali plačilni nalog.

V nedeljo ob 21.13 so koprski policisti posredovali zaradi spora med partnerjema. 41-letnemu domačinu so zaradi kršenja javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Droge in alkohol

V soboto malo po polnoči so policisti v Piranu 43-letnemu domačinu zasegli manjšo količino prepovedane droge heroin. Sledi hitri postopek z odločbo.

Na cesti Portorož–Valeta so v soboto ob 6.03 izsledili 54-letnega državljana Španije, ki je vozil kombinirano vozilo Opel pod vplivom alkohola. Alkotest mu je pokazal 0,70 mg/l, zato so mu odredili pridržanje in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

V Portorožu so policisti v nedeljo ob 2. uri ustavili voznika osebnega vozila, kateremu je alkotest pokazal 0,61 mg/l. Med postopkom so mu zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge. 30-letnemu Koprčanu je bilo odrejeno pridržanje in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu sledi obdolžilni predlog, za posest prepovedane droge pa bo zoper njega uveden hitri postopek z odločbo.

Piranski policisti so v zadnji noči obravnavali tri vinjene voznike. Ob 01.05 so zaustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0,77 mg/l. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali. Ob 01.21 so zastavili še enega 26-letnika, ki je vinjen vozil kolo z motorjem. Alkotest mu je pokazal 0,49 mg/l, policisti pa so ugotovili tudi, da sploh nima vozniškega dovoljenja. Skuter so mu zasegli. Ob 03.28 so ob kontroli prometa ugotovili, da je osebno vozilo vinjen vozil tudi 32-letnik, doma iz Sečovelj. Rezultat alkotesta mu je pokazal 0,67 mg/l, zato so mu policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper vse tri sledi obdolžilni predlog.

Nasilje v družini

V petek v dopoldanskih urah so policisti v Kopru obravnavali tri ločena kazniva dejanja nasilja v družini. 23-letnemu, 39-letnemu in 68-letnemu moškemu so izrekli prepoved približevanja žrtvam, zoper vse pa bo v nadaljevanju podana tudi kazenska ovadba.

V nedeljo ob 20.36 so kozinski policisti obravnavali nasilje v družini. 32-letnemu moškemu so izrekli prepoved približevanja žrtvi. Obenem so mu zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,76 mg/l) začasno odvzeli tudi vozniško dovoljenje. Za nasilje sledi kazenska ovadba, za vožnjo pod vplivom alkohola pa obdolžilni predlog.

Prometne nesreče

V petek ob 13.42 je na cesti Črni Kal–Osp po vozišču padel 65-letni kolesar. Policisti so ugotovili, da je bil v nesreči samoudeležen. Kolesarja so oskrbeli reševalci, policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

Na cesti Lokev–Divača je v petek ob 21.31 prišlo do prometne nesreče, v kateri se je lažje poškodoval 27-letnik. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik zaradi vožnje pod vplivom alkohola zapeljal s ceste. Alkotest mu je pokazal rezultat 0,98 mg/l. Zoper 27-letnika bo podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Na obalni cesti v Portorožu je v soboto ob 23.57 zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji padel 48-letni motorist in se pri tem lažje telesno poškodoval. Reševalci so ga na kraju oskrbeli in ga odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico. Po ugotovitvi vseh okoliščin bo zoper voznika motornega kolesa izveden ustrezen ukrep.

Na lokalni cesti Hruševje–Prestranek je v nedeljo ob 21.55 prišlo do prometne nesreče, pri kateri se je huje poškodovala 38-letna ženska. Policisti so ugotovili, da je zaradi neprilagojene hitrosti po cestišču padla kolesarka, ki med vožnjo ni uporabljala zaščitne čelade. Poškodovano so z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer je ostala na zdravljenju. Po vseh zbranih obvestilih in ugotovljenih okoliščinah bo izveden ustrezen ukrep.

Kraje in vlomi

V Bošadragi je nekdo tekom petka ukradel neregistrirano motorno kolo Gilera Runner 125, črne barve. S tem je lastnika oškodoval za približno 1.000 evrov. Policisti za storilcem poizvedujejo, sledi kazenska ovadba.

V petek v večernih urah je nekdo vlomil v turistični apartma v Piranu ter od tam ukradel več tehničnih predmetov, last turistov iz Avstrije. Policisti so na kraju opravili ogled in zbrali obvestila, po končani policijski preiskavi pa bo zoper storilca podana kazenska ovadba.

Preko sobotne noči je nekdo v Portorožu prišel v odklenjen apartma, v katerem sta spala turista in iz predsobe ukradel denarnico. Avstrijskega turista je s tem oškodoval za 1.500 evrov. Policisti bodo o tem kaznivem dejanju zbrali dodatna obvestila in zoper storilca napisali kazensko ovadbo.

V soboto je nekdo v Kopru ukradel kolo z motorjem Yamaha YQ 50, zelene barve, reg. št. KP 8C-K1. Lastnik je bil s tatvino oškodovan za 600 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V zadnjem tednu dni je nekdo vlomil v klet enega od stanovanjskih blokov v Luciji in od tam odtujil moško gorsko kolo znamke Cube Frizz, črne barve. Lastnika kolesa je neznanec s tem oškodoval za približno 2.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Preko noči v nedeljo je bilo vlomljeno tudi v gostinski lokal v Kopru. Storilec je preiskal notranjost in od tam odtujil 100 evrov menjalne gotovine. Tudi v tem primeru bo podana kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v obdobju od petka do danes obravnavali 13 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo. Od obravnavanih je ena oseba zaprosila za mednarodno zaščito, zato je bila odpeljana v azilni dom v Ljubljano. Štiri osebe so že bile vrnjene hrvaškim varnostnim organom (HVO), še štiri pa bodo tekom današnjega dne. Štiri osebe so bile nastanjene v center za tujce.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija