Kakšen naj bo make up, če nosite očala?

Lepota

Veliko je bilo že zapisanega glede ličenja tako na različnih portalih kot tudi napotkov z moje strani. Make up je vsekakor način za izboljšanje videza. Skoraj vedno so napotki napisani za oči, ki se ne zakrivajo za očali. Ker pa je zadnje čase vse bolj poudarek in modni trend v nošnji očal, ki so lahko odličen modni dodatek, tako z dioptrijo kot tudi modno, se danes osredotočam na make up, ki nosi očala.Zelo pogosto se tisti, ki nosijo očala, premalo naličijo, saj ne želijo učinka težkega videza, ali pa ravno obratno, imajo preveč naličen predel okoli oči, saj želijo na tak način prikriti ta problem in dodatno pudariti make up.
Poglejmo, kaj smemo in česa ne!

Pri kratkovidnosti oko od zunaj zgleda manjše. Povečamo ga s svetlimi barvami in z zelo mehkim make upom. Senčka naj bo dobro zabrisana, brez začrtanih prehodov. Izogibajte se pretemnim barvam, saj te optično pomanjšajo, prikrijejo, poglobijo in ožijo. Nikoli ne uporabljajte črnega kajala na notranji spodnji veki, namesto tega naj bo v vaši toaletni torbici za uporabo bel svinčnik. Maskaro nanesite v zelo tankem in natančnem sloju, nikakor ne predebelo. Mogoče se namesto črne raje odločite za kakšno bolj toplo barvo.

Če se soočate z daljnovidnostjo pa so vaše oči videti večje. Vedeti morate, da so lahko na udaru gube in podočnjaki, ki so pod lečami poudarjeni. Korektor zato nanesite pod očmi dobro in zelo na tanko. Izogibajte se uporabi svetlih in perl barv. Odločite se za drzne temnejše odtenke. Temno mat senčko nanesite na celotno premično veko in s svetlejšim odtenkom zabrišite prehod. V tem primeru lahko začrtate s svinčnikom notranji del spodnje veke. Maskaro nanesite raje le na zgornje trepalnice. Vaše oči bodo tako optično pomanjšane.

Če nosite kontaktne leče, morate biti zelo previdne na proizvode v prahu, kot so sence, pudri in rdečila. Lahko se prilepijo na lečo, kar pa povzroča močno draženje oči.

 Ne pozabite, pravilno izbran make up je eden prvih dejavnikov, ki vpliva na našo samozavest in dobro počutje!


Barbara Husu je vizažistka. Med drugim organizira make up delavnice, liči za vse priložnosti (tudi na domu), individualno svetuje pri pravi izbiri kozmetike in ličil, oblikuje obrvi ... Dosegljiva je na telefonski številki 041 513 898 in na Facebook strani.