KAKŠEN KOPER BI RADI IMELI MLADI? Ideje bodo narisali na podhode

Koper

Po lanskem projektu poslikave semedelskega podhoda bodo mladim spet omogočili poslikavo enega od koprskih podhodov, s čimer bodo na kreativen način prispevali k spremembi vizualne podobe mesta. Prihodnjo sredo in četrtek bodo tako poslikali podhod ob mandraču v Semedeli, in sicer na temo "Koper, kot bi ga imeli radi mladi".

Projekt organizira Zavod Primorsko svetovalno središče v okviru mladinskega festivala CMoKFEST 2019, ki ga sicer pripravlja Center mladih Koper, ter v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem.

Mlade, tako tiste, ki so že sodelovali pri poslikavi podhodov, kot tiste, ki o tem še razmišljajo, organizatorji že v ponedeljek vabijo na prvi spoznavni sestanek, ki bo v Centru mladih Koper.

Podhod ob mandraču v Semedeli je dolg približno 79 metrov in visok 2,2 metra, kar pomeni, da bodo sodelujoči poslikali okrog 174 kvadratnih metrov površine.

Na Zavodu Primorsko svetovalno središče poudarjajo, da projekt poslikave sloni na ideji medsebojnega sodelovanja med mladimi različnih stopenj in smeri izobraževanja, torej od osnovnošolcev in dijakov do študentov in mladih brezposelnih, ki želijo na prostovoljski ravni prispevati k novim kreativnim rešitvam v smeri spreminjanja vizualne podobe mesta.

S temo letošnje poslikave želijo mlade spodbuditi k razmišljanju o podobi in viziji mesta Koper v prihodnje. Tema je okvirna prav z namenom, da se mladim dovoli čim večji vpliv pri snovanju in izdelavi končnega izdelka, upoštevajoč strokovno vodenje vključenih mentorjev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tine |  28 .05. 2019 ob  08: 13
Alfred je mehek
Lili |  27 .05. 2019 ob  09: 30
-1
aha... mladi naj grejo raje na volitve! Vprašajte na ulici dijake... po moje jih več kot pol..ma kaj več kot pol..tričetrt niti ne ve kako je ime županu
Opazovalec |  26 .05. 2019 ob  14: 20
Po prvi sliki sodeč bi radi imeli Koper v plastični vrečki za smeti :)
bubobubo |  26 .05. 2019 ob  14: 15
kaj ni tisti podhod že poslikan