KAKO VROČA BO DANAŠNJA PIRANSKA OBČINSKA SEJA: Bo Mišič dobil denar za gradnjo v kanalu Sv. Jerneja?

Piran

Piranski občinski svetniki se bodo danes ob 16.00 zbrali na redni seji občinskega sveta. Protipoplavne zaščite Pirana ni na dnevnem redu, zato pa je med drugim investicijski program ureditve kanala Sv. Jerneja, prenos dejavnosti z lokalne turistične organizacije TZ Portorož na Avditorij Portorož in oddaja občinskih stavbnih zemljišč v najem za potrebe lokalne samooskrbe.

Piranski občinski svetniki bodo danes prvič obravnavali predlog odloka o nalogah in financiranju krajevnih skupnosti v piranski občini, pa tudi predlog odloka o organizacijskih in delovnih spremembah občinske uprave. Nadalje bo tekla beseda o pravilniku glede grafičnega določanja poligonov stavbnih zemljišč VIII. kategorije v razpršeni gradnji na območju piranske občine.

Bodo pa piranski svetniki spregovorili tudi o stavbnih zemljiščih v lasti občine, ki naj bi jih dali v najem za potrebe samooskrbe. Gre za zelene površine, 'pljuča Pirana', ki se razprostirajo pod piranskim obzidjem in Ulico IX. Korpusa. Pobuda je zrasla v Krajevni skupnosti (KS) Piran, kjer želijo, da obdelovalne površine pridejo v roke prebivalcem starega mestnega jedra, ki bi tako lahko pridelovali zelenjavo in se umaknili iz poletnega turističnega vrveža.

Nadalje bodo svetniki razpravljali o ustanovitvi javnega zavoda Vrtec Mornarček Piran, o določitvi cen programov predšolske vzgoje v piranskih vrtcih in o potrditvi investicijskega programa ureditve kanala Sv. Jerneja.

Pred dnevi je Okolje Piran, ki je upravnik Jernejevega kanala, dobilo gradbeno dovoljenje za postavitev 1178 metrov dolgega mostovža, ob katerem nameravajo urediti 280 privezov za plovila. Če bodo občinski svetniki investicijski program potrdili, bi z deli lahko pričeli sredi septembra, je napovedal direktor Okolja Gašpar Gašpar Mišič. Projekt je vreden 1,8 milijona evrov.

Piranski občinski svetniki se bodo danes ukvarjali tudi s prenosom dejavnosti lokalne turistične organizacije TZ Portorož na Avditorij Portorož. Konec maja je namreč odstopil direktor TZ Portorož Aleksander Valentin, ki bo po dogovoru s člani nadzornega sveta funkcijo opravljal še do konca septembra.

Ali bodo iskali novega direktorja, se bodo nadzorniki odločili na eni od prihodnjih sej. Obstaja pa tudi možnost, da bodo imenovali vršilca dolžnosti. Odločitev, koga bo občina določila za izvajanje turistične promocije, je v rokah občinskih svetnikov. Izključena ni niti možnost likvidacije TZ Portorož.

Na dnevnem redu današnje seje piranskih svetnikov je še del plače za redno delovno uspešnost, ki naj bi ga prejel direktor Pomorskega muzeja Sergeja Mašere ter koncesijska dejavnost prevoznega podjetja Arriva za redne linijske šolske prevoze v občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
cazzimperio  |  19 .06. 2022 ob  14: 47
Uzurpator javnega denarja GGM je miniral projekt reševanja Pirana pred poplavami.
Njega zanima kanal Jernej, ker je tam posel za njegovega prijatla.

Občina ima še en kanal v Sečovljah potreben čiščenja. Do tja še niso svetniki prišli ker je daleč.
Genio reši se teh ljudi