KAKO VESTE, DA VAS OGROŽA STRES? Akne, izpadanje las, glavoboli ...

Se vam kopičijo težave s slabim počutjem? Tukaj je nekaj znakov, ki potrjujejo, da vas stres resno ogroža. Poiščite način, kako se mu izogniti ali ga vsaj omiliti.

Eden od znakov ogrožajočega stresa so rdeče pikice na koži, ki srbijo. Pojav osipa je zelo pogosto povezan s stresom. Zaradi preobremenjenosti telo izloča več histamina, imunski sistem postane nestabilen, to pa se odraža v srbenju.

Zaradi stresa se sproščajo povečane količine kortizola, ki ovira presnovo sladkorja in posledično spremeni presnovo mašob, ogljikovih hidratov ter beljakovin. Telesna masa začne nihati.

Posledica stresa so tudi pogosti glavoboli.

Želodec pod stresom proizvaja več želodčne kisline, kar povzroča zgago. Lahko upočasni prebavo, povzroča napihnjenost in vetrove. Skrajni simptomi so želodčni krči in bruhanje.

Zaradi oslabljenega imunskega sistema so ljudje pod stresom pogosto prehlajeni in težje prebolevajo.

Povečano izločanje kortizola spodbuja delovanje žlez lojnic, v katerih nastaja več maščob, ki se z umazanijo in odmrlimi celicami kopičijo v dlačnih mešičkih. Pojavijo se mozolji. Preveč kortizola otežuje tudi koncentracijo, povzroča težave s spominom in občutek tesnobe, kar lahko privede do depresije.

Zaradi stresa bolj izdatno izpadajo lasje, novi pa ne zrastejo. Lahko privede do avtoimunske reakcije, ko zaradi porušenega hormonskega ravnovesja imunski sistem napada in oslabi lasne mešičke, to pa povzroči večjo izgubo las.

Deli novico:

Krofek |  01 .04. 2017 ob  14: 07
Ko gledam 24 ur, RTV, Cerarja in Vrano, Milodojko...plačilna lista plače, položnice,...