KAKO UGOTOVITI SPOLNO USMERJENOST ŽENSKE? Dobro si oglejte prste na njeni levi roki

Pri ženski lahko dolžina kazalca in prstanca na levi roki razkriva njeno spolno usmerjenost. Če ima na levi roki ta dva prsta različno dolga, obstaja večja verjetnost, da je lezbijka, je pokazala raziskava znanstvenikov z Univerze v Essexu.

Znanstveniki so izmerili prste 18 parom identičnih dvojčic, od katerih je bila ena heteroseksualka, druga pa homoseksualka. V povprečju so imele lezbijke na levi roki kazalec in prstanec različno dolga, kar je sicer značilno za moške. Kot so pojasnili raziskovalci na Univerzi v Essexu, bi to lahko bila posledica izpostavljenosti večji količine testosterona v maternici med nosečnostjo, raziskavo povzema britanski BBC.

Raziskovalci so izmerili tudi prste 14 parom identičnih dvojčkov, od katerih je bil eden heteroseksualec, drugi pa homoseksualec, vendar pa povezave niso našli. Tako moški kot ženske so bili v maternici izpostavljeni moškemu hormonu testosteronu, vendar so bili nekateri izpostavljeni bolj kot drugi, poudarjajo znanstveniki.

Avtorica raziskave Tuesday Watts z oddelka za psihologijo na Univerzi v Esexu je dejala: "Raziskava kaže, da se naša spolna usmerjenost določa v maternici in je odvisna od količine moškega hormona, ki smo ji izpostavljeni, ali pa načinu, kako se posamezno telo odzove na ta hormon, pri čemer imajo tisti, ki so izpostavljeni večji količini testosterona, večjo možnost, da so biseksualci ali homoseksualci."

Zaradi povezave med ravnijo hormona in razlike v dolžini prstov nam lahko že pogled na žensko levo roko zagotovi podatek o njeni spolni usmerjenosti, je prepričana Wattsova. Izsledki raziskave so objavljeni v reviji Archives of Sexual Behaviour.

Deli novico:

zapuščena |  24 .10. 2018 ob  09: 01
Sem lejzbijka...Le zakaj me tako privlačijo moški?!
bizgec |  22 .10. 2018 ob  20: 24
Imam srečo, da imam dolgega tudi jaz. :)
aj |  22 .10. 2018 ob  12: 58
jaz tudi! kako lepo!
ena |  22 .10. 2018 ob  11: 13
Ravnokar sem zvedela da sem lezbijka, ker sta mi ta dva prsta različno dolga :))))))))))))