KAKO UČINKOVITO RABITI ENERGIJO? Otroci se bodo učili iz risank (VIDEO)

Slovenija

Slovenski operater trga z elektriko Borzen in RTV Slovenija sta pripravila novo serijo risank, s katerimi želijo otroke med drugim seznaniti, kaj je energija, kako nastane in za kaj jo potrebujemo ter tudi, zakaj in kako z njo učinkovito ravnati.

Serija risank Lepši svet 2, ki je nadaljevanje serije tovrstnih risank iz leta 2017, je prvenstveno namenjena otrokom med 4. in 10. letom starosti. Glavna junaka Tina in Rok skupaj s svojim psičkom Edijem ter vsevedno tablico Nikom na zanimivih dogodivščinah spoznavata, zakaj uporabljamo baterije, kdo je izumil elektriko, kakšen bi bil dan brez elektrike, kako pazljivo ravnamo z elektriko in kako uporabljamo energijo sonca, so sporočili iz Borzena.

"Tako mladim kot malce manj mladim na zabaven način širijo obzorja in utrjujejo pozitivne vrednote, ki jih naša družba dandanes za lepši jutri še kako potrebuje," je o risankah dejal direktor Borzena Karlo Peršolja.

Radiotelevizija Slovenija bo risanke predvajala med zimskimi šolskimi počitnicami, so pa že objavljene na spletnih straneh in družabnih omrežjih. V kratkem jih bodo posneli na DVE in skupaj s poučni gradivom za vzgojitelje in učitelje poslali izobraževalnim institucijam in knjižnicam po državi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija