KAKO 'TEŽKI' BODO PRORAČUNI OBALNIH OBČIN? V Kopru za naložbe predvidevajo več kot 32,5 milijonov evrov, od tega 12 milijonov za podeželje

Koper

V obalnih občinah bodo v kratkem sprejemali proračune. Kdaj jih bodo obravnavali, kako bodo naravnani, kaj bodo prioritete in kateri bodo glavni infrastrukturni projekti? Vsem štirim smo že pretekli teden poslali vprašanja, danes razkrivamo odgovore Mestne občine Koper in Ankarana.

Že pretekli teden smo poskušali od vseh obalnih občin dobiti odgovore na vprašanja, vezana na občinske proračune za leto 2020. S strani Mestne občine Koper (MOK) smo prejeli le del odgovorov, danes pa so v sporočilu za javnost razkrili nekaj več podrobnosti. Na naše vprašanje, kdaj bodo uvrstili na sejo občinskega sveta predlog proračuna za leto 2020, so nam pretekli teden odgovorili, da je proračun MOK še v usklajevanju s političnimi strankami in krajevnimi skupnostmi, svetniki pa da bodo o njem odločali predvidoma sredi decembra. "Več bo znanega, ko bo predlog usklajen in poslan Občinskemu svetu MOK v obravnavo," so zapisali.

Danes pa so v sporočilu za javnost razkrili, da je župan Aleš Bržan minuli teden predsednikom krajevnih skupnosti koprske občine predstavil osnutek predloga proračuna za leto 2020 in jih pozval k podaji predlogov, ki jih bo občina proučila in glede na zmožnosti vključila v proračun.

Po besedah vodje Urada za finance in računovodstvo Vilme Milunovič je predlog proračuna za leto 2020 obsežen in razvojno naravnan, saj vsebuje več kot 200 investicijskih projektov. Za naložbe je občina predvidela več kot 32,5 milijonov evrov, od katerih bo približno 12 milijonov evrov namenjenih podeželju. Pretekli teden so nam z občine pojasnili še, da je MOK za participacijo občank in občanov namenila 472.750 evrov. S temi sredstvi bo izvedla 36 projektov, ki so jih izglasovali občanke in občani, so zapisali.

Kdaj bodo proračun za leto 2020 sprejemali v Ankaranu?

Z ankaranske občine so nam glede predloga proračuna za leto 2020 pojasnili le, da bo seja občinskega sveta 10. decembra, "zato elementov in vsebin proračuna 2020 pred potrditvijo s strani občinskega sveta ne moremo predstavljati".

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija