KAKO SE EKONOMIJA PODRE KOT HIŠICA IZ KART? O sankcijah zoper Rusko federacijo bo v Kopru spregovoril Rado Pezdir

Koper

Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije je pripravila poljudno predavanje z naslovom: Kako se ekonomija podre kot hiša iz kart ali o sankcijah zoper Rusko federacijo, ki bo potekalo v četrtek, 17. marca, ob 18. uri, in sicer preko videokonferenčnega sistema Zoom na tej povezavi.

Rado Pezdir, foto: Ana Kovač, siol.net

Predaval bo doc. dr. Rado Pezdir, predavatelj in koordinator dodiplomskega študijskega programa Matematika v ekonomiji in financah na UP FAMNIT. Njegovo področje raziskovanje so matematična ekonomija in ekonomika tranzicije, na UP FAMNIT pa sodeluje pri predmetih Finance, Finančni praktikum, Mikroekonomska analiza, Makroekonomska analiza in Makroekonomsko modeliranje.

Kot izvedenec s področja finančne forenzike sodeluje pri preiskovalnih komisijah državnega zbora, javnosti je poznan kot preiskovalec, ki je odkril afero milijardnega pranja denarja v največji slovenski banki NLB. Lani je izdal novo knjigo z naslovom Vzporedni mehanizem globoke države.

V sklopu predavanja bo na poljuden način predstavili mehanizem šoka, ki ga bo doživela Ruska federacija zaradi novo uvedenih sankcij. Kako te sankcije vplivajo na finančne trge, podjetja in potrošnjo in kakšne so morebitne posledice za domačo ekonomijo.

Ne zamudite te in ostalih aktualnih tem, ki jih pripravljajo sodelavci UP FAMNIT. Tiste, ki jih zanima študij s področja matematike, financ in ekonomije na dodiplomski stopnji, pa vabijo k vpisu na dodiplomski študijski program Matematika v ekonomiji in financah. Prvi rok prijav na vse programe se zaključi 18. marca. Več na www.famnit.upr.si.