KAKO PREBOLETI BIVŠEGA? Le en način je zares učinkovit

Trendi

Obdobje po razhodu je lahko izjemno težko, ker zapuščate način življenja, na katerega ste se navadili, svojo prejšnjo identiteto, soodvisnost … Spet se morate znajti brez partnerja in si zapolniti čas. Toda javljanje bivšemu nikakor ni prava odločitev.

Popolna prekinitev vseh stikov je zlato pravilo in najučinkovitejši način, da prebolite bivšega. Čeprav je to lahko velik izziv in se nekaterim sprva zdi celo nemogoč, saj so bili v dolgo trajajoči zvezi, zakonski zvezi, imeli so skupen dom, otroke … strokovnjaki svetujejo, da je to edini način, da zares nadaljujejo svoje življenje in začnejo na novo.

Če se ločujete, se obrnite na odvetnika. Če imate z bivšim otroke, boste zelo verjetno morali ohraniti nekaj stikov, vendar naj bodo ti stiki minimalni. Pozabite na gledanje slik bivšega na socialnih omrežljih, ne pošiljajte in berite elektronskih in druge vrste sporočil, ne kličite ga preko telefona, ne odzivajte se na njegove klice in pozabite na osebne stike, če niso res nujni. 

Če se še naprej pogovarjate s svojim bivšim ali brskate za njim po družabnih omrežjih, boste mogoče za nekaj časa ustavili svojo žalost, kasneje pa boste verjetno zaradi tega potrebovali še več časa, da ga prebolite, obrnete list in začnete pisati novo zgodbo. "Za žalovanje in razmišljanje potrebujete čas, ki ne vključuje zalezovanja bivšega na družbenih omrežjih," svetuje psihologinja Tina B. Tessina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  27 .03. 2021 ob  16: 51
-2
Če samo odrežeš, ga jo ne boš nikoli več pozabil-a....Mislim, da je učinkoviteje če se s partnerjem srečuješ tudi po razvezi, oziroma ga še neki časa prenašaš, vse dokler navezanost ne ugasne sama od sebe....Tako si pridobiš še enega zelo dobrega prijatelja za vedno...pa še otroci bodo čez neki časa srečni tako kot pred razvezo svojih staršev....
solinar |  27 .03. 2021 ob  15: 08
Tako da ga pošlješ u k... in naj te on preboleva.