KAKO POGOSTO SLOVENCI GOLJUFAMO ZAVAROVALNICE? Amputirani prsti in samopoškodbe, najpogosteje prevare pri zavarovanju vozil

Slovenija

Čeprav je primer amputirane roke z namenom ogoljufati zavarovalnico, prvi pri nas, vse kaže, da Slovenci kar radi goljufamo zavarovalnice. Potem, ko si je 21-letnica odrezala roko nad zapestjem, da bi iztržila milijonsko odškodnino, se je izkazalo, da je eden od štirih osumljencev v zadevi, v preteklosti že sodeloval pri zavarovalniški prevari, piše Delo.

Enega od štirih osumljencev v zadevi odrezane roke 21-letnice naj bi preteklosti že obravnavali pri poskusu goljufije pri Zavarovalnici Generali. Tokrat je četverica v dogovoru konec leta 2018 sklenila zavarovanje za nezgodno in življenjsko zavarovanje pri petih slovenskih zavarovalnicah.

Pri Zavarovalnici Triglav so v preteklosti že obravnavali namerne amputacije prsta. Prav tako so zavarovalnice obravnavale namerne lažje samopoškodbe, kot so udarnine, praske, manjše opekline (tudi z rastlinami, ki povzročajo opekline in kožne izpuščaje). A tako hudega primera, kot je odrezana roka nad zapestjem, še niso imeli.

So pa prevare pogoste pri zavarovanju motornih vozil. Lani so pri Zavarovalnici Triglav obravnavali več kot 800 sumov prevar in goljufij, piše portal. Z avtomobilskim kaskom in zavarovanjem avtomobilske odgovornosti je povezanih več kot 70 odstotkov sumov prevar. Lani so pri Zavarovalnici Triglav obravnavali tudi 30 primerov samopoškodovanja.

Zavarovalnica Sava ocenjuje, da gre v približno desetini primerov prijavljenih škod za goljufije, pri Adriatic Slovenica ocenjujejo, da imajo takih primerov za štiri odstotke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  13 .03. 2019 ob  14: 46
Poznaste uni rek "lopov se boji lopova", tako neka delujejo zavarovalnice...nateguni na kvadrat ! Kdaj bodo zavarovalnice odgovarjale za njihove prevare ? Dvomim, da bodo kdaj odgovarjale ?!