KAKO NAPREJ? Tina Mrak in Veronika Macarol bosta predstavili svoje načrte

Slovenija

Najboljši slovenski jadralki zadnjega obdobja, Tina Mrak in Veronika Macarol, bosta danes predstavili načrte v predolimpijskem letu 2019. Macarolova in Mrakova sta bili med drugim lani evropski prvakinji v razredu 470, zmagali sta na dveh tekmah svetovnega pokala in bili izbrani za najboljšo slovensko ekipo leta 2018.

Predstavitev v okviru Maxi kluba STA bo danes ob 13. uri v ljubljanskem Maximarketu (1. nadstropje), v Maxi klubskem salonu.

Tina Mrak in Veronika Macarol sta letos že opravili z enim pomembnim tekmovanjem in 3. februarja na svetovnem pokalu v morju pred Miamijem, kjer sta branili lansko zmago, osvojili šesto mesto. V zaključni regati najboljše deseterice za medalje sta bili osmi in sta skupaj osvojili 85 točk.

V lanski sezoni sta si ob že naštetih največjih uspehih po poškodbi in rehabilitaciji Macarolove na svetovnem prvenstvu priborili še olimpijsko vozovnico za Tokio 2020, kjer bodo imeli letos tri zelo pomembna tekmovanja, svetovno prvenstvo, svetovni pokal in predolimpijska regata.

V zadnjih letih sta ves čas v svetovnem vrhu. Leta 2016 sta na EP na španski Palmi de Mallorci osvojili bronasto kolajno, ki jo naslednje leto v Monaku nista mogli braniti, saj je bila Macarolova poškodovana.

S tretjim mestom v Solunu leta 2017 sta dosegli največji uspeh na svetovnih prvenstvih, leta 2016 pa sta bili v Riu de Janeiru do zadnjega v boju za olimpijsko medaljo, na koncu pa sta zasedli šesto mesto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija