KAKO JE MINILA NOČ? Opozorilo izdano tudi za danes; do katere ure?

Kronika

Minulo noč deževje do doslej znanih podatkih ni povzročalo večjih težav. Nekaj dela so gasilci in druge službe imeli predvsem s prečrpavanjem vode iz objektov, pokrivanjem ostrešij in odstranjevanjem podrtega drevja. Danes bo občasno deževalo, več dežja bo v južni Sloveniji, vremensko opozorilo je za danes za jug države obarvano rumeno.

V regijskih centrih za obveščanje so minulo noč zabeležili 18 dogodkov, povezanih z odstranjevanjem posledic padavin in vetra, največ na območju regijskih centrov Maribor, Koper in Murska Sobota, po enega pa na območju regijskih centrov Ljubljana, Celje, Nova Gorica in Postojna. Aktiviranih je bilo 12 prostovoljnih in drugih enot, navaja poročilo Centra za obveščanje RS pri upravi za zaščito in reševanje.

Med drugim so gasilci v torek zvečer posredovali na območju Cerknice, kjer so pregledali streho industrijskega objekta in se z lastnikom dogovorili, da sam sanira poškodovano streho. Na dveh lokacijah v Cerknici so gasilci preventivno postavili protipoplavne vreče.

Agencija RS za okolje je davi za danes zaradi napovedanih padavin izdala rumeno vremensko opozorilo oziroma opozorilo 2. stopnje na štiristopenjski lestvici za južni del države. Rumeno vremensko opozorilo za ves dan velja za jugovzhod Slovenije, za jugozahod do okoli 14. ure.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija