KAKO JE EPIDEMIJA VPLIVALA NA GRADNJO ZD DOMA PIRAN: Bo dokončan do napovedanega roka?

Piran

Po časovnem načrtu naj bi bil Zdravstveni dom Piran dokončan do julija 2020, kar je graditeljem sicer uspelo, a ga bo treba še notranje opremiti, zato na piranski občini pričakujejo, da bo uradna otvoritev konec avgusta ali v septembru.

Konec gradnje novega zdravstvenega doma Lucija je zaznamovala tudi epidemija novega koronavirusa, ki bi utegnila zavleči gradbena dela, a so se na gradbišču v času pandemije organizirali na tak način, da so dela izvajali v manjših delovnih skupinah. 

"Nekaj težav so imeli izvajalci z oteženo dobavo nekaterih materialov, a jim je vseeno uspelo izvesti vsa dela v okviru predvidenega terminskega načrta," opisuje Bruno Kuzmin s piranske občine. Rok za zaključek del, ki je določen za konec julija, zato ostaja aktualen. Aktualen ostaja tudi okviren načrt za pridobitev uporabnega dovoljenja, ki bi lahko sovpadal z zaključkom del."Večjih težav ni bilo. Manjšo težavo smo imeli med gradnjo s pripravo temeljev pod določenim delom objekta, saj se je izkazalo, da je utrjenost terena manjša od pričakovane. S tem namenom so bili dodatno okrepljeni temelji, ki smo jih izdelali iz dveh nosilnih plošč – po prvotnem projektu naj bi bila ena," o težavah, ki so se pojavljale med izvedbo gradnje novega zdravstvenega doma, pravi Kuzmin. Dodatna nosilna plošča je projekt podražila za 150.000 evrov.

Dokončati morajo še notranje prostore in urediti zunanje površine

Objekt zdravstvenega doma je tako načeloma zgrajen, poteka še dokončanje notranjih prostorov, kjer se izvajajo predvsem obrtniška in inštalacijska dela. Hkrati poteka ureditev zunanjih površin, kjer se vrši glavnina del v smislu urejanje okolice pri obeh glavnih vhodih.

Deluje tudi že prvi del zdravstvenega doma. "Verjetno bo uradna otvoritev konec avgusta ali septembra – odvisno od selitve in dobave opreme," še napoveduje Kuzmin.

Parkirišče bo skoraj gotovo plačljivo

Kakšen bo parkirni režim pred novim zdravstvenim domom, bodo na podlagi predloga občine odločali občinski svetniki. Bo pa parkiranje po besedah Kuzmina skoraj gotovo plačljivo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
čarli |  10 .06. 2020 ob  13: 31
-4
Dodatna nosilna plošča stane 150 jurjev, ma so dajali diamante notri ali kaj?
Kdor ima malo pojma o gradbeništvu, ve, da je zadeva precenjena, glede na to, da je osnovna temeljna plošča potrebovala utrditev, nasutje, opaž, se pravi dodatna plošča je samo zgrajena na osnovno ploščo, kar pomeni, da se odšteje utrditev, priprava terena ipd.
Žal se zopet vidi, da se razmetuje javne finance, brez nadzora.
Apeliram na svetnike, da dodatno preverijo, kam se razmetava občinski/naš denar.