KAKO IZBRATI PRIMERNO DARILO? Z napačnim lahko pokvarite kakovost odnosa

Trendi

Ste že nakupili vsa darila, s katerimi boste ob prihajajočih praznikih obdarili svoje najbližje? Bodite previdni, saj lahko z izbiro napačnega darila pošljete napačno sporočilo. Kako izbrati ustrezno darilo in ji/mu sporočiti, da vam je resnično mar?

Ne pošiljajte napačnega sporočila

Raziskave so neštetokrat pokazale, da z denarjem ni mogoče kupiti ljubezni. Zelo drago darilo tistemu, ki ga podari, običajno pomeni več kot tistemu, ki ga prejme. In tisti, ki takšno darilo podarja, navadno pričakuje, da bo obdarovana oseba navdušena.

V primeru, da temu ne bo tako, bo sledilo razočaranje, ki bo zaradi veliko odštetega denarja še toliko večje. Torej, ne kupujte predragih daril, da ne boste razočarali samih sebe. Raje se držite svojih finančnih zmožnostih in kupite temu primerno darilo. 

Razmišljajte dolgoročno in z ozirom na skupne interese

Če imate z nekom skupni interes, kupite nekaj, kar vaju bo še dodatno povezalo skozi darilo. Če imata na primer navado skupaj hoditi ali teči, lahko kupite pametno uro.

Pasti, v katero se pogosto ujamemo tudi pri izbiri daril, je želja po unikatnosti. Preveč se osredotočamo na specifičnosti osebe, zato zamudimo priložnost za "navadno" darilo, ki ga dejansko potrebuje. Skoraj vsaka ženska na primer rada oblikuje svoje lase in moški radi skrbijo za urejeno brado oziroma britje le-te.

Če kljub nasvetom še vedno nimate ideje, s čim bi nekoga obdarili, je najboljše, da osebo preprosto vprašate, kaj si želi. Nekateri ljudje takšna darila še bolj cenijo.

Poleg tega je včasih težko ugotoviti, kaj človek v resnici potrebuje. Na primer, malo je možnosti, da bo moški vedel, da si njegova izbranka želi epilator, razen če mu je sama povedala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija