KAKO GUBERAC KOMENTIRA ZADNJE POTEZE V FC KOPER: "To ni moja samovolja, grb bo menjan na željo navijačev"

Koper

Minuli konec tedna je v javnost prišla novica o menjavi upravnega odbora nogometnega kluba Koper, ki jo je danes za Regional komentiral predsednik Ante Guberac. Na vprašanje, zakaj se je odločil za menjavo grba, odgovarja, da gre za željo navijačev FC Koper.

Informacije o odstopih nam je potrdil tudi Dejan Škerlič, ki je že 10. junija pisno podal odstopno izjavo z mesta v upravnem odboru in dodal, da se mu zdi normalno, da mesto prepusti novi garnituri.

Guberac je še dodal, da je po odstopu Škerliča sledil odstop Francija Matoza, nakar je svoj odstop ustno naznanil še Goran Malenič"Večina članov je odstopila sama, zato smo tudi morali sklicati skupščino," razlaga Guberac.

O novih članih odbora predsednik danes ni želel govoriti, kot je dejal, bodo vse predstavili na novinarski konferenci. Po naših neuradnih informacijah naj bi sicer mesta zasedli Andrej Poljšak, Miran Softić, Peter Bolčič, Igor Cek in Robert Rožac.

Kako pa Guberac odgovarja na očitke, da je grb kluba moral menjati pod različnimi pritiski?

Pojasnil je, da se je na nedavni nogometni tekmi med Koprom in Izolo na koprskem stadionu zbralo toliko ljudi, kot jih je bilo na tekmi s Hajdukom. Med njimi je bilo 200 Tifozov (navijačev Kopra), ki so na tribuni razgrnili stari grb FC Kopra, kar je poželo bučen aplavz. To je po mnenju Guberaca pokazatelj, česa si navijači želijo.

Kot je še dejal predsednik koprskega kluba, s svojo funkcijo nima težav. "Če si kdo drug želi biti predsednik, naj pove, lahko mirno odstopim."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  30 .07. 2019 ob  21: 58
kdor je menjal grb ni pokazal glih neke inteligence...…. lahko bi mu rekli kozel zabit !!!!!
aegida |  30 .07. 2019 ob  13: 44
10
Toliko časa se je bralo o nezadovoljstvu glede grba in barve dresov.Vsak klub mora prisluhniti navijačem, zato pozdravljam potezo g.Guberca.Upam, da je večina resno mislila, ko se je pisalo, da se ne hodi na tekme, zgolj zaradi obeležij in je čimmanj kritikov, ker jim to pač sede.Lepo bi bilo, da bi bilo obiskovalcev čimveč in da se Koper vrne v 1.ligo.Ne gre samo za člane, tudi otroci se bolj navdušijo za šport med gledanjem tekem v 1. ligi, kot pa drugače.Imamo odličnega trenerja, stari grb in barve,otroci imajo odlične pogoje in kvalitetno se dela.....zdaj pa res ne bi smelo biti razlogov za bojkot.Forza Koper...