KAJ SE JE VČERAJ DOGAJALO V ILIRSKI BISTRICI? Prebivalce presenetil konvoj vojaških in policijskih vozil (FOTO, VIDEO)

Kronika

Na Facebooku so včeraj zaokrožili videi in fotografije konvoja policijskih in vojaških vozil ter marice in avtobusa z ilegalnimi migranti, ki so vozili iz Zabič v Ilirsko Bistrico. Ob pogledu na povečano število policijskih in drugih vozil so se nekateri uporabniki spraševali, ali gre za "izredno stanje", drugi pa pripomnili, da se "to pri nas dogaja vsak dan".

Uporabniki so na Facebooku ugotavljali, da gre najverjetneje za veliko število prijetih ilegalnih migrantov, saj naj bi bilo v konvoju kar petnajst vozil, poleg avtobusa. Kasneje se je pod objavo pojavila informacija, da naj bi bilo prijetih migrantov kar 66. Na vprašanje, kam jih peljejo, je eden od uporabnikov zapisal: "v kasarne k obmejnim policajem".

Mnogi prebivalci Občine Ilirska Bistrica že dalj časa opozarjajo na migrantsko problematiko na njihovem območju in nasprotujejo odprtju sprejemno-registracijskega centra v Jelšanah. Zadnjega shoda proti migrantskemu centru se je 27. aprila v Jelšanah udeležilo 400 ljudi.

Na shodu so se zavzeli za varovano mejo in opozorili na to, da se državljani, ki živijo na mejnih območjih, vsakodnevno srečujejo z nezakonitimi migracijami, posledično pa z onesnaževanjem narave, vlomi in poškodovanjem lastnine.

S koprske policijske uprave pa so danes sporočili, da so včeraj popoldne bistriški policisti na območju Malega Goljaka v zapuščenem objektu prijeli pet državljanov Pakistana in dva državljana Afganistana. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, vključno z vodniki službenih psov in pripadniki slovenske vojske, saj so policisti v okolici opazili še več ilegalnih prebežnikov v sosednjem zapuščenem objektu v gozdu. Skupaj je bilo prijetih 66 oseb (9 državljanov Pakistana in 57 državljanov Afganistana). Z avtobusom in policijskimi vozili so jih pripeljali na PP Ilirska Bistrica, kjer so policisti z njimi opravili vse postopke. Danes bodo vsi predani hrvaškim varnostnim organom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  15 .05. 2019 ob  00: 27
-1
Pred leti ko so romuni hodili cez mejo so jih glih bistricani svercali ha ha
Istriano |  14 .05. 2019 ob  10: 50
Kot pravi premier Šarec, ne skrbite državljani, vse je v redu, situacija je popolnoma pod kontrolo.