KAJ RAZKRIVAJO ZADNJE ANALIZE VODE V ŽUSTERNI? Občina bo naročila dodatne meritve

Koper

Tudi zadnja analiza vzorcev kopalne vode na kopališču Žusterna, ki jih je za Agencijo RS za okolje opravil Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, je potrdila, da je kopanje na tem kopališču popolnoma varno, so danes sporočili iz Mestne občine Koper.

Kopalne vode so tako skladne s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za naravne kopalne vode, onesnaženja ni.

Na mestni občini so sicer napovedali, da bodo še naprej spremljali in analizirali kakovost kopalnih voda, tudi na območju novega obmorskega parka, v prihodnjem tednu pa bodo za Žusterno naročili dodatne meritve.

V javnosti je v sredo prišla informacija, da je NIJZ v svojem poročilu iz 11. junija ugotavljal, da je bila voda na kopališču Žusterna in na odseku obale Žusterna na pogled motna, peneča ter da so zaznali smrad po fekalijah.

Koprski župan Aleš Bržan je navedbe že v sredo zavrnil in zagotovil, da je kopanje v Žusterni varno. Pri tem se je skliceval na meritve NLZOH, po katerih so vode skladne s priporočili. Obenem je ravnanje NIJZ označil za nedopustno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joca amster damm |  19 .06. 2021 ob  08: 11
ma dejte no, pamet v glavo...nečemo turističnih bonov in brezobzirnih hord kontinetalcev ki se na naši obali spremenijo v neadnetralce !!
povsod naj bo fekalija in naj preskočijo našo ištro,,naj grejo dol na hrvaško
grozaaaaa ful ja butični turizem na bone,,,ma kaj ste prav mone halo tebi pišem POČIVAUČEK
Istriano |  18 .06. 2021 ob  16: 48
16 let je imel čas narediti eno lepo plažo, zdaj, ko je plažo naredil Bržan z ekipo, mora pa težiti sto na uro. Pojdi v penzijo , saj imaš dovolj prihrankov.
frikofrkic |  18 .06. 2021 ob  06: 46
Drek mojster Popovič bo ziher še kaj novega našel.
car |  17 .06. 2021 ob  17: 23
popoLOPOpopoLOPOpopo