KAJ PRAVITE, V KATERO SMER SE OBRNE KONJ? Video si je ogledalo že preko šest milijonov ljudi! (VIDEO)

Trendi

Na internetu lahko najdemo veliko zanimivih posnetkov in fotografij, a ko se pojavi nekaj, kar še posebej aktivira možgane, se z medsebojno izmenjavo od uporabnika do uporabnika bliskovito hitro razširi po spletu. Se konj obrne v levo ali v desno smer? Gre za vprašanje, ki je ob objavi te optične iluzije povzročilo plaz komentarjev na družbenih omrežjih.

Video, ki ga je objavil TickTocker TrippiHub, je v rekordnem času zbral več kot šest milijonov ogledov in več kot 290.000 všečkov.

@trippyhub which way is it spinning? #opticalillusion #illusion #fyp #mindblowing ♬ original sound - luvandrew

Čeprav ni znanstvenih dokazov, ki bi potrdili, da se konj zagotovo obrne v levo ali desno, večina misli, da se vrti v smeri urinega kazalca.

Dvoumna dvodimenzionalna slika je vidna z dveh različnih perspektiv. Ker ni nobene tretje dimenzije, naši možgani poskušajo zgraditi prostor okoli slike. Gre za bistabilno zaznavanje.

"Kaj se dogaja z mojimi možgani? Vidim le, da se obrne v levo smer," je zapisal eden izmed uporabnikov TikToka. "Že 20 minut poskušam obrniti konja v desno, a ne gre. Pomagajte mi," je dodal drugi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  03 .04. 2022 ob  11: 14
najprej do polovice v levo in nato v desno....kje je problem
KoVasJebe |  02 .04. 2022 ob  22: 32
Se ne obrne. Gre do polovice in nazaj. Hahaha