"Kaj je ta čuden zvok, ki prihaja iz Luke?"

Koper

V zadnjih dneh iz Luke Koper prihaja čuden zvok. Gre za ponavljajoče se udarce ob postavljanju pilotov, so nam pojasnili v družbi.

"V Luki Koper smo začeli z izgradnjo skladiščne površine v zaledju 7. C veza na kontejnerskem terminalu oziroma na čelu prvega pomola. S to investicijo, ki jo po projektni dokumentaciji imenujemo dilatacija 2 in 3, bomo pridobili dodatnih 6.840 m2 površin za skladiščenje 672 TEU kontejnerskih enot. Vrednost gradnje je 8.390.000 EUR brez DDV," so nam sporočili iz družbe. 

Za izgradnjo novih površin zato v luki zabijajo pilote do globine približno 50 m, kjer se nahaja nosilni sloj tal. Zabijanje pilotov zaradi hrupa poteka le v dnevnem času. Dela bodo predvidoma zaključena avgusta 2014, zabijanje 273 pilotov bo trajalo približno pet mesecev.

Omenjena dela sovpadajo z načrti podaljševanja prvega pomola, ki jih je nadzorni svet družbe potrdil lani spomladi. Z načrtovano naložbo se bo letna zmogljivost kontejnerskega terminala iz sedanjih 750 tisoč TEU povečala za dodatnih 230 tisoč TEU. Projekt zajema, poleg poglabljanja morskega dna bazena I, tudi izgradnjo dodatnih 100 metrov operativne obale z vso pripadajočo opremo. Projekt, ki bo potekal večfazno, posamezne investicije pa bodo predane v uporabo postopoma, bo v celoti zaključen do leta 2018. Ocenjena vrednost celotnega projekta znaša 78 milijonov EUR.

 

"Dolgoročno nameravamo z vlaganji v infrastrukturo in opremo na Pomolu I in v njegovem zaledju v naslednjih desetih letih zagotoviti zmogljivost pretovora 1,4 milijona TEU. S preselitvijo drugih blagovnih skupin s prvega pomola na druge lokacije in s povečanjem železniških kapacitet zunaj pristanišča pa bi lahko zagotoviti skupno letno zmogljivost pretovora skoraj 2 milijona TEU," so še zapisali v Luki Koper.

Deli novico:

zivetispristaniscem |  25 .01. 2014 ob  21: 51
Zivetispristaniscem portal pa verjetno ne belezi teh cudnih zvokov ne? Majo postimano, da prikaze vedno v omejitvah? ;)
ladje z avtomobili |  24 .01. 2014 ob  20: 49
Ladje z avtomobili tudi nebi smeli vezati in raztovarjati v prvem bazenu,sploh ne po noči.Ko vklopijo ventilatorje se jih sliši skozi zapra okna.Če bi g.Mišič imel stanovanje v Kopru,se bi te ladje vezalo v drugem ali tretjem bazenu!
po moje... |  24 .01. 2014 ob  20: 34
Po mojem skromnem mnenju,se se to kar dela Luka Koper (kapital) dogaja pre blizu mestnega jedra!Luka razpolaga z drugimi površinami med 2. in 3.bazenom,ki je neizkoriščen.Tako da ne vidim potrebo,da se tako blizu mesta koplje in širi kont.terminal.Očitno močvirnike ne zanima,kako to lahko vpliva na mesto in na prebivalce Kopra g.župan,g.Mišič in ostali!!!
domačin , ki ni forešt |  23 .01. 2014 ob  18: 37
Verjetno GGM koplje okope ..........
ehehehhe
nizkofrekvenčno bobnenje |  23 .01. 2014 ob  17: 47
Jaz sem iz Kopra!
Kar pa se tiče petelinov: sožalje svojcem.
IzKopra |  23 .01. 2014 ob  16: 42
Med mano in Luko je Bellavita bar...nič Luke se ne čuje ne podnevi ne ponoči. Ves hrup nastaja v Bellaviti in njeni neposredni okolici.
Koprčan |  23 .01. 2014 ob  14: 33
Tisto bobnenje (zelo nizko) se sliši kadar je točno določena ladja privezu, ker goni agregate ali motor na nizkih obratih, saj je ne morejo priključiti na omrežje zaradi neustreznih priključkov.

In ja, to bobnenje se sliši povsod po Kopru, tudi v Semedeli in v določenih predelih centra Kopra tako naglas, da se ne da pogovarjati (ponekod ob velikih površinah sten velikih zgradb - Brolo, Titov trg ...).
Drago |  23 .01. 2014 ob  13: 22
-2
No Vranček pa je spet napisal nekaj lepega, kar me razveseljuje.
Nizkofrekvečniku pa povem, da je za napredek včasih potrebno tudi potrpeti. Verjetno pa je ta tiček iz Ljubljane kjer se dobi vse brez truda na hrbtih delavcev- davkoplačevalcev. Zaradi takšnih vikend Koprčanov iz Ljubljane je moral moj prijatelj zaklati 3 peteline, ker je to zahteval ljubljanski vikend vaščan iz razloga, da ga petelinje petje moti v spanju. Saj veste tisti, ki ne vstanejo ob 05 00 uri, da prispejo na delo za šesto uro.
nizkofrekvenčno bobnenje |  23 .01. 2014 ob  09: 17
Iz Luke prihajajo tudi ostali čudni zvoki.
Recimo bobnenje ki se sliši šele ko se zapreš nekam kjer je tišina.
In potem se lepo sliši nizkofrekvenčno bobnenje. Ko se zapreš v avto, ko se odpraviš spat itd.
Po celem Kopru!!!!!!