KAJ JE SINDROM BELIH PLJUČ? Bolezen, ki seje strah, število obolelih raste

Svet

Kot poročajo britanski mediji so sindrom belih pljuč zabeležili najprej na Kitajskem in v ZDA, zdaj pa seje strah tudi v Evropi. Gre za bolezen vnetja pljuč, ki je po poročanju Mirrorja na Danskem že dosegla razsežnosti epidemije, o alarmantno velikem porastu obolelih otrok poročajo tudi iz Nizozemske. Novembra so v ameriškem Ohiu zabeležili 150 primerov.

Danski zdravniki so zaskrbljeni. Menijo, da je mogoče širjenje bolezni preprečiti z umivanjem rok, pokrivanjem ust med kašljanjem in da oboleli ostanejo doma.

"Zadnja štiri leta je število infekcij z mikoplazmo bil izredno nizek, zato je neobičajno, da imamo sedaj epidemijo," je povedala Hanne-Dorthe Emborg, raziskovalka na Statens Serm Instutute. Prav zato, ker je bilo število infekcij tako nizko v zadnjih treh letih in pol, otroci niso zgradili imunosti, poročajo mediji.

Sumijo, da se je sindrom belih pljuč razširil na Kitajskem, ki pa zatrjuje, da je sprejela vse potrebne ukrepe za preprečevanje širjenja bolezni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  03 .12. 2023 ob  13: 24
Po tvojih komentarjih sodim, da si premlad, da bi vedel za revijo Vseved. Ce bi kaksnega prebral, bi najbrz danes drugace razmisljal.
alfa |  02 .12. 2023 ob  16: 32
hja tako je!.. napočil je trenutek resnice....pa talajte minuse kolikor hočete...žal se je vaša kalvarija šele začela...
vseved |  02 .12. 2023 ob  14: 24
@nabasani,tebi je vbrizgal kak Sergio v Trstu gnil močefit v smrdljivo rit!
manemebasat |  02 .12. 2023 ob  12: 34
Ce bi pjero prebral tudi kaj drugega kot mainstream medije bi mu bilo marsikaj bolj jasno.
Pjero Shriba |  02 .12. 2023 ob  11: 18
-3
Še dobro, da ignoranca in idiotizem nista nalezljiva.
manemebasat |  02 .12. 2023 ob  00: 40
Spet lazejo kot prasci. Vse te bolezni so vse bolj pogoste in na dan prihajajo tudi neke li smo jih ze pozabili. Vse to so vam vbrizgali v telesa ko ste se cepili proti ko idu. Lahko mi dajete minuse kolikor hocete me boli levo mudo ce stevpampametni se boste malo bolj pozanimali kako se to svinjarija da spucat iz telesa