KAJ JE POKAZALA OBDUKCIJA DEČKA, KI JE UMRL V PREGRETEM AVTU? Očeta spustili na prostost

Kronika

Na oddelku za patologijo šibeniške splošne bolnišnice je bilo pozno v sredo končano poročilo o obdukciji petletnega dečka, ki je 8. junija umrl v očetovem BMW-ju pa parkirišču v Kninu, potem ko ga je oče pozabil v vozilu in odšel v bližnjo vojašnico, v kateri dela, piše Slobodna Dalmacija.

Vzrok smrti dečka je bila hipertermija oziroma vročinski udar. To je ugotovil patolog Kristijan Bečić, ki je svoje ugotovitve in mnenje predložil šibeniškemu okrožnemu državnemu odvetništvu, ki vodi primer.

V poročilu ni sicer nikjer naveden točen čas dečkove smrti. Znano je le, da je ostal na zadnjem sedežu očetovega vozila, ki je imelo zatemnjena zadnja stekla. Ocenjeno je bilo, da je bil 5-letnik v vozilu od 7.50 do 15.15

Spomnimo, državno pravobranilstvo po zaslišanju 34-letnega osumljenca, otrokovega očeta, ni predlagalo odredbe za pridržanje, saj je bilo ocenjeno, da za to ni zakonske podlage. O nadaljnjem postopanju se bodo odločili po prejemu rezultatov pregleda in obdukcije otroka, piše Slobodna Dalmacija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  11 .06. 2021 ob  07: 25
Kako lahko pozabiš otroka v avtu?